Leppä kolmas ja Viljanen kuudes Lapua Eurooppa Cupissa Hollolassa
19.7.2019 klo 18:11
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Lepän kolmas sija miehissä ja Henna Viljasen kuudes sija naisten kilpailussa olivat parasta suomalaisantia 300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa Cupin avauspäivänä Hollolassa.

Miesten vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailun voiton vei Sveitsin Gilles Dufaux tuloksella 581. Unkarin Peter Sidi ja Leppä ampuivat kumpikin 579, Sidin napakympit olivat 18 ja Lepän 14.

– Tänään oli ihan hyvä päivä. Ei ollut kuin pari huonoa laukausta, muuten oli hyvää ammuntaa. En ihan saanut parasta osumista ja tuli paljon hyviä ysejä, mutta pitää kuitenkin olla tyytyväinen keli ei kuitenkaan ollut helppo ampua. Ja kyllähän mitalisija aina tuntuu hyvältä, Leppä sanoi.

Seuraavaksi parhaina suomalaisina Juho Kurki oli viides (574) ja Juho Autio (571).

– Tänään hyvät laukaukset olivat hyviä ja huonot huonoja, virheet rokottivat vähän liikaa tulosta tänään. Otetaan tästä hyvät asiat mukaan huomiseen kisaan, Autio sanoi.

Joukkuekilpailussa Suomi oli toinen Sveitsin jälkeen. Naisten 3×40 laukauksen kilpailussa voiton vei Sveitsin Silvia Guignard tuloksella 1149. Viljasen tulos oli 1119.

– Keli oli todella haastava, olin kuitenkin hyvin perillä tuulesta koko kilpailun ajan. Ammuntaani hieman sekoitti taululaite häiriöt, mutta ei voi mitään niitä sattuu. Kilpailun jälkeen vähän pettynyt fiilis, mutta huomenna uusi päivä ja hyvillä mielin makuukisaan, Viljanen sanoi.

Results_STR3x20_Men

Results_STR3x20_Men_Team

Results_300m3x40_Women

Results_300m3x40_Women_Team

Kuvat: Risto Aarrekivi