Juho Autio voittoon 300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa Cupissa
21.7.2019 klo 21:44
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaismiehet jatkoivat vahvasti myös 300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa Cupin Hollolan osakilpailuiden päätöspäivänä. Juho Autio voitti makuukilpailun, Aleksi Leppä oli kolmas, Juho Kurki viides ja  Juha Rutonen kuudes. Naisten kilpailussa Satu Korhola oli kahdeksas.

Juho Autio ampui 60 laukauksen kilpailussa voittotuloksen 595. Toiseksi sijoittunut Sveitsin Gilles Dufaux ja Aleksi Leppä ampuivat kumpikin 593, mutta Dufaux vei kakkossijan napakympein 31–25.

– Viikonloppu sai arvoisensa päätöksen. Hieno homma että sain uusittua viime vuotisen voiton! Tekeminen oli tänään hyvää ja taktiikka onnistui tämän päivän kilpailussa, Autio sanoi.

Lepällä oli varsinkin alussa haasteita tuulen kanssa.

– Sitten sain ennakon toimimaan ja alkoi osumaan paremmin. Olen kuitenkin tyytyväinen tulokseen ja sijoitukseen. Makuu on ollut ajoittain vähä haastavaa minulle.

Leppä oli syystäkin todella tyytyväinen kokonaisuudessaan viikonloppuun, sillä hän oli palkintokorokkeella joka kilpailussa.

– Ei tullut mitään huipputuloksia, mutta varmaa tekemistä. En ole aikaisemmin ollut Eurooppa Cupissa mitaleilla, ja nyt pääsin joka lajissa, Leppä sanoi iloisena.

Naisten kilpailun voitti Ruotsin Marie Enqvist tuloksella 596. Satu Korhola oli parhaana suomalaisena kahdeksas tuloksella 582.

–  Olen kisaan pääasiallisesti tyytyväinen. Oli ehdottomasti viikonlopun paras veto. Olin kelistä hyvin perillä, ja osumat olivat siellä, minne ne lähtivätkin. Olen tänä kesänä reenaillut vähemmän tätä lajia ja jouduin ampumaan laina-aseella, jonka kanssa oli aika paljon ongelmia. Toivottavasti ensi vuonna olisi oma ase ja enemmän treeniä alla, Korhola summaili.

Results_300mProne_Men

Results_300mProne_Men_Team

Results_300mProne_Women

Kuva: Risto Aarrekivi