Kallio vei vapaapistoolin kultaa, Lahti hallitsi isopistoolia Laukaan SM-kilpailuiden toisena päivänä
27.7.2019 klo 22:21
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Joonas Kallio tähtäsi voittoon vapaapistoolilla ja Teemu Lahti isopistoolilla Laukaan SM-kilpailuiden toisena päivänä. Naisten 50 metrin pistoolin voitti Susanna Saksa ja 25 metrin pistoolin Ritva Karri.

Joonas Kallion mestaruus tuli tuloksella 539. Hopeaa vei Klaus Tupi (538) ja pronssia Heikki Oikari (532).

– Vapaapistoolia en ole tänä kesänä harjoitellut ja opetteluksi meni heti lähes koko kisa. Se riitti kuitenkin tänään SM-kultaan. Isopistoolissa valitsin vaihtelun vuoksi puoliautomaatin sijaan revolverin, mutta ei se oikein nöyrtynyt tänään allekirjoittaneen käsissä, hauskaa oli silti koko rahan edestä, Kallio sanoi.

Susanna Saksa ampui tuloksen 533 ja vei naisten mestaruuden ennen 503 ampunutta Elina Silveriä. Heli Fagerström oli kolmas (463).

Teemu Lahti paukutti isopistoolilla tuloksen 580 ja vei mestaruuden kahdeksan pisteen erolla Jorma Jänttiin. Petri Eteläniemi otti pronssia.

– Isopistooli lähti mukavasti käyntiin, ja homma toimi lähes niin kuin olen harjoitellut.  Tarkkuusosalla lipsahti yksi kahdeksikko, joka oli täysin omaa typeryyttäni. Pikaosan 5 sarja oli ns. ”täysi” tuho ja siinä sain kasaan 43 pistettä. Aseesta jäi jotenkin huono ote ja osumat kasaantuivat ohi keskustan. Mutta kokonaisuudessa ok-kisa, koska ylitin jälleen EM-karsintarajan tuloksellani, Lahti sanoi.

Naisten 25 metrin pistoolilla Ritva Karri ampui peruskilpailussa 573 ja finaalissa 28 ja vei kultaa. Elina Silver oli toinen (552/23) ja Paula Viitasaari kolmas (557/16).

– Alkukilpailussa tarkkuusosa ei tyydyttänyt. Tekeminen oli mielestäni hyvää, mutta ei vaan tullut hyviä sarjoja, keskinkertaista tulosta. Pikaosa oli kohtuu tyydyttävää siihen nähden, että on ollut vähän tekniikkaongelmia sen kanssa koko kauden. Finaali jännitti, sillä osumien ampuminen ei ole itsestäänselvyys. Vaikka alkukilpailun tulos ei tyydytä, niin mestaruus tyydyttää, Karri summasi.

Tulokset: https://www.veevee.info/pistoolism2019/

Kuvat: Teemu Lahti

Urheilupistoolin naisten mitalikolmikko