Satu Mäkelä-Nummela: ”Lahden maailmancupissa taas tositoimissa!”
1.8.2019 klo 20:25
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mäkihyppääjä Antti Aalto pääsi nopeasti jyvälle Satu Mäkelä-Nummelan neuvoilla. (Kuvat: Lassi Palo)

Satu Mäkelä-Nummela on odottavin mielin, kun Lahden maailmancup lähestyy. Kotikisojen avajaiset ovat 14. elokuuta.

SEO:n Energiaa-tiimin tapaaminen järjestettiin torstaina Orimattilan ampumaradalla. Aamu alkoi tutustumisella kahvin kera. Sen jälkeen tiimin jäsen Satu Mäkelä-Nummela veti trap-harjoitukset muille tiimiläisille. Treenin jälkeen oli vuorossa leikkimielinen kilpailu.

Mäkelä-Nummelan lisäksi tiimiläisistä paikalla olivat mäkihyppääjä Antti Aalto, purjehduskaksikko Noora Ruskola ja Mikaela Wulff sekä jalkapalloilija Lassi Forss.

Mäkelä-Nummela on parhaillaan lomalla, ja katse on suunnattu 13.-23. elokuuta Lahdessa järjestettävään haulikkolajien maailmancupiin. Kuten muissakin maailmancupin henkilökohtaisissa lajeissa, naisten trapissa on jaossa kaksi olympiamaapaikkaa Tokioon 2020.

– Silloin ollaan taas tositoimissa! Kotikenttäetua ei ole kenelläkään, sillä jokainen kiekko pitää ampua. Olen odottavin mielin, Pekingissä 2008 olympiakultaa voittanut Mäkelä-Nummela sanoi.

Hän on edustanut Suomea myös vuosien 2012 (Lontoo) ja 2016 (Rio de Janeiro) olympialaisissa ja tavoittelee nyt siis paikkaa neljänsiin olympialaisiinsa.

– Olympiapaikka on nyt ollut lähellä, mutta koskemaan en ole sitä päässyt, Mäkelä-Nummela sanoi.

Mikaela Wulff ikuistaa Noora Ruskolan suorituksen.

Viimeksi se oli lähellä Valko-Venäjän Minskissä kesäkuussa järjestetyissä Euroopan kisoissa, joissa hän sijoittui viidenneksi.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela aikoo asua kotonaan Lahden maailmancupin ajan:

– Mihinkäs sitä kotoaan lähtisi? Keräsin eilenkin vattuja, eikä minun tarvitse maailmancupin aikana miettiä kerääkö joku marjat vai ei, kun asun kotona, hän nauroi.

Mäkelä-Nummela kilpailee Mäntsälässä ensi viikonloppuna järjestettävissä trapin SM-kilpailuissa.

Palataan vielä lopuksi Energiaa-tiimin trap-kilpailuun. Sen voitti mäkihyppääjä Antti Aalto, joka rikkoi kymmenestä kiekosta seitsemän. Hänellä on aiempaa kokemusta metsästyksestä. Ruskola oli toinen (4), Forss kolmas ja Wulff neljäs.