Jukka Laakso ja Satu Mäkelä-Nummela trapin Suomen mestareiksi
4.8.2019 klo 16:23

Jukka Laakso ja neljäs trapin Suomen mestaruus. (Kuvat: Lassi Palo)

Jukka Laakso voitti miesten ja Satu Mäkelä-Nummela naisten trapin Suomen mestaruuden, kun SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Mäntsälässä. N20-sarjan mestaruuden voitti Sara Nummela.

Satu Mäkelä-Nummelan katse on seuraavaksi Lahden maailmancupissa.

Trapin SM-kilpailut järjestettiin viikonloppuna Mäntsälässä. Suomen mestaruuksista kilpailtiin miesten ja naisten sarjoissa sekä N20-sarjassa. Tänään sunnuntaina ammuttiin viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit.

Matias Koivu (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) oli miesten peruskilpailussa hyvässä vireessä, kun hän teki parhaan tuloksen 119. Koivu saavutti heinäkuussa poikien trapin MM-hopeaa. Saman seuran Vili Kopra ja Jukka Laakso tekivät peruskilpailun toiseksi parhaan tuloksen 114. Finaaliraja oli 112.

Laakso otti finaalissa uransa neljännen Suomen mestaruuden.

– Kausi on ollut rämpimistä, joten SM-kulta oli balsamia haavoille. Rämpimisen takia en ole mukana kahden viikon kuluttua järjestettävässä Lahden maailmancupissa, Laakso sanoi mestaruuden ratkettua.

Veli-Matti Matikainen (Sibbo Skyttegille) sai SM-hopeaa ja Koivu pronssia. Matikaisen peruskisan tulos oli 112.

Lahden maailmancup järjestetään Lahdessa 13.-23. elokuuta. Koivun ja tänään kuudenneksi sijoittuneen Kopran lisäksi Suomen joukkueeseen on nimetty Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästyshdistys), joka oli SM-finaalissa viides. Maailmancupiin nimettiin torstaina mqs-ampujiksi Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille) ja Simo Köylinen (OSU).

Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki naisten peruskilpailun parhaan tuloksen, joka oli 111. Avauspäivän jälkeen kärjessä ollut Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) oli peruskisan kakkonen tuloksellaan 110. Kolmanneksi parhaan tuloksen teki Noora Antikainen (OSU), joka rikkoi 108 kiekkoa. Finaaliraja oli 97.

Mäkelä-Nummela voitti SM-finaalissa toiseksi sijoittuneen Satu Pusilan (Nastolan Metsästysampujat) 38-37.

– Mukavaa tämä oli, koska ei minulla näitä mestaruuksia kovin montaa ole. Peruskilpailulla ei ole mitään merkitystä. Seuraavissa kisoissa pitää olla paljon enemmän risoja kiekkoja, Mäkelä-Nummela viittasi pian alkavaan Lahden maailmancupiin.

Veromaa oli finaalissa kolmas ja Marika Salmi (OSU) neljäs.

Sara Nummela voitti N20-sarjan Suomen mestaruuden.

N20-sarjan peruskilpailun paras oli SM-kisat järjestävän seuran MKMS:n Silja Nieminen. Hän teki uuden ennätyksensä 103. Sara Nummelan (OSU) peruskilpailun tulos oli 102. Nummela voitti kolmen tytön finaalin eli SM-kultaa rikottuaan 37 kiekkoa. Nieminen sai hopeaa (33), ja pronssi meni Viivi Zerenoglulle (Pohjois-Hämeen Ampujat).

Mäkelä-Nummela, Salmi ja tänään viidenneksi sijoittunut Noora Antikainen (OSU) ovat Suomen naisten joukkueessa Lahden maailmancupissa. Veromaa ja Nummela ampuvat Lahdessa mqs-ampujina.

Orimattilan Seudun Urheiluampujat voitti Mäntsälässä sekä miesten että naisten SM-joukkuekultaa.

Trapin SM-kilpailut
3.-4.8. Mäntsälä

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali 50 kiekkoa: 1) Jukka Laakso OSU 45 (114), 2) Veli-Matti Matikainen SSG 41 (112), 3) Matias Koivu OSU 31 (119), 4) Vesa Järvinen SSG 28 (113), 5) Eemil Pirttisalo RMY 21 (112), 6) Vili Kopra OSU 14 (114). 51 osanottajaa.

Naisten trap 125 kiekkoa + finaali 50 kiekkoa: 1) Satu Mäkelä-Nummela OSU 38 (111), 2) Satu Pusila NMA 37 (102), 3) Mopsi Veromaa SSG 30 (110), 4) Marika Salmi OSU 26 (108), 5) Noora Antikainen OSU 21 (108), 6) Lotta Seppinen K-PV 12 (97). 14 osanottajaa.

N20-sarjan trap 125 kiekkoa + finaali 50 kiekkoa: 1) Sara Nummela OSU 37 (102), 2) Silja Nieminen MKMS 33 (103), 3) Viivi Zerenoglu P-HA 13 (81).