Kivääripracticalin MM-kilpailut: Suomalaiset kärkivauhdissa kolmen päivän jälkeen
7.8.2019 klo 14:21
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

MM-asemat ovat monipuolisia, sillä kisa käydään armeijan harjoitusalueella. (Kuva: Kimmo Iso-Tuisku)

Kivääripracticalin MM-kilpailuissa Ruotsin Karlskogassa tuli tiistaina kolmas kilpailupäivä täyteen. Kolmen ensimmäisen kisapäivän aikana kilpailijat olivat ampuneet 13-19 asemaa, joten MM-kilpailu oli tiistaina kutakuinkin puolivälissä.

Teksti: Mika Vuolle

Vaikka tulosten vertailu on hieman hankalaa, koska kaikki eivät ole ampuneet samoja asemia, kolmen kisapäivän jälkeen tilanne näyttää suomalaisittain erittäin hyvältä. Open-luokan kärkisijoja kohti kurottelee kolmikko Jarkko Laukia, Teemu Rintala ja Raine Peltokoski, Laukian kerätessä vähitellen kaulaa kilpakumppaneihinsa.

Open-luokan yli kuusikymppisten super senior -sarjan kärjessä porskuttaa ampujalegenda Jerry Miculek. Hänen tyttärensä Lena Miculek on tuomassa perheeseen toisen maailmanmestaruuden lady-sarjassa, joten kahdessa vuodessa mikään ei vaikuta muuttuneen siltä osin. Isä-Miculekin kannoilla suomalaiset Pertti Karhunen ja Ilkka Kervinen taistelevat sarjansa himmeämmistä mitaleista.

Standard-luokan kärjessä ampuu vakuuttavasti Sami Hautamäki, joka on kuronut selvän eron pisteissä toisena olevaan Norjan Håvard Ostgaardiin. Standard-luokan senior-sarjassa Ilkka Siitonen vaikuttaa olevan mitalivauhdissa.

Rifle World Shoot 2019 huipentuu ensi lauantaina (10.8.) shoot-offiin ja palkintojenjakoon.

Kisatilannetta voi seurata: https://rws2019.com/the-match/results/