Jarkko Laukia ja Sami Hautamäki maailmanmestareiksi kivääripracticalissa
11.8.2019 klo 15:50
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Open-kiväärin komea kaksoisvoitto Suomeen!

Kivääripracticalin MM-kilpailut Ruotsin Karlskogassa saatiin lauantaina päätökseen, ja suomalaisille päivä tiesi tuhtia mitalisadetta. Kahden henkilökohtaisen maailmanmestaruuden lisäksi Suomi saavutti kolme joukkuemestaruutta sekä tukun muita mitaleita. Kärjessä olivat edellisistä MM-kilpailuista Moskovasta tutut nimet, mutta hieman eri järjestyksessä.

Teksti: Mika Vuolle

Open-kiväärissä suomalaiset ottivat komean kaksoisvoiton. Jarkko Laukia ampui maailmanmestariksi ja Raine Peltokoski kuittasi MM-hopeaa prosentein 98,57. Pronssia sai Venäjän Vadim Mihailov nelisen prosenttia hopeasta jääneenä.

Edellisten kisojen maailmanmestari Teemu Rintala sijoittui tällä kertaa neljänneksi. Open-kiväärin joukkuekilpailussa Suomi otti ylivoimaisen voiton.

Yli kuusikymmentävuotiaiden super senior -kategoriassa Pertti Karhunen ampui hopeaa ja Ilkka Kervinen pronssia ampujalegenda Jerry Miculekin uusiessa MM-kultansa. Naisten kilpailussa Yhdysvallat juhli peräti neloisvoittoa ja joukkuemestaruutta. Suomi sai naisten joukkuepronssia.

Suomen senior-joukkue pokkasi hienosti MM-kultaa.

Standard-luokassa maailmanmestariksi ylsi ylivoimaisella suorituksella Sami Hautamäki, joka onnistui näin kirkastamaan kahden vuoden takaisen MM-hopeansa. Luokan hopeaa nappasi Yhdysvaltain Joseph Easter prosentein 91,08 ja pronssia edellinen maailmanmestari Norjan Håvard Ostgaard prosentein 90,17.  Suomalaiset voittivat myös tässä luokassa joukkuemaailmanmestaruuden.

– Kisa meni vallan mainosti, ja onnistuin nyt ihan toisella tavalla kuin Moskovassa. En tiedä mitä voisi tästä enää parantaa, maailmanmestari Hautamäki iloitsi palkintojenjaon jälkeen. Hän myös kehui kilpailun ratoja jotka käyttivät maastonmuotoja taitavasti hyväksi.

Standard-luokan viisikymppisten senior-sarjan MM-hopealle sijoittui Ilkka Siitonen. Lisäksi Suomen senior-joukkue pokkasi hienosti MM-kultaa.

Käsin ladattavien kiväärien puolella Ruotsi saavutti kolmoisvoiton open manual-luokassa ja standard manual -luokassa peräti viisi kärkisijaa meni Venäjälle.

Suomen IPSC-jaoston puheenjohtaja Mikael Ekberg kiitteli kilpailua hyvin järjestetyksi ja mielenkiintoiseksi. Kuuden päivän aikana ammuttiin 30 asemaa, ja ne oli rakennettu maastoon suuresti vaihtelevilla ampumaetäisyyksillä. Suomalaisten panokseen Ekberg on tyytyväinen, mutta toivoo kuitenkin, että lajiin saataisiin uutta verta. Junior-ampujia kisassa oli mukana vain yksi, Anastasia Mustonen, joka sijoittui open junioreissa sijalle 9.

Suomen lisäksi viikon kestäneiden kilpailuiden isoimpia mitalirohmuja olivat practicalin mahtimaat Yhdysvallat ja Venäjä.

Kivääripractical MM tulokset: https://rws2019.com/the-match/results/