Tiukkoja kisoja ikäsarjojen SM-kisoissa
17.8.2019 klo 22:01
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jussi Ruohonen saavutti lauantaina viidennen SM-voittonsa viikon aikana. Sunnuntaina on mahdollisuus Tyrrissä osua kuudenteen!

Tasaiset kilpailut värittivät lauantaina ikäsarjojen kiväärin SM-kisoja Kouvolan Tyrrissä.

Teksti ja kuva: Matti Erkkilä

Pyörivän tuulen värittämissä kisoissa tasaväkisyys pirista useata kilpailua. M50-vuotiaiden tarkin oli odotetusti SaSA:n Tero Hovila 3×20 laukauksen kilpailussa tuloksellaan 559. Pisteen päähän jäi hänen seurakaverinsa Ilkka Ratamo. Hänestä kahden pisteen päähän jäi kolmas suosikki,  pistoolilajienkin taitaja,  SA:n Lauri Lauste.

Hovila, takavuosina maailman cupin finaalin kakkoseksikin yltänyt taituri, oli Tyrrin radalla ihmeissään. Polviasennosta hän liipaisi samat pisteet (190) kuin bravuuriasennostaan makuulta!

– Makuuasennosta en tahtonut osua millään, hän huokaisi. SaSA voitti selvästi joukkuekilpailun. Siinä seuran kolmantena liipaisi Markku Haklin.

M60 -sarjan voitti PAS:n Esko Ranta tuloksella 545 pistettä. Seuraavat kolme sijaa nappasivat pisteen välein Jukka Salonen, Mikko Mattila ja Tapio Kajan. Nelikko kuului sarjan voittajasuosikkeihin.

SaSA:n Jussi Ruohonen voitti 80-vuotiaiden sarjan asentokilvan (polvi- ja makuuasento) pistein 544. Ossi Hellman ja Taisto Koskenlaakso pokkasivat himmeämmät mitalit. Ruohonen on rohmunnut kultaa. Viikko sitten hän voitti neljä lajia Oulussa 300m kiväärin SM-kisoissa.

Naisten sarjoissa oli vähän osanottajia, mutta kisa oli yhtä jännittävää. N50 -sarjassa MyA:n Tiina Ylä-Outinen ja SaSA:n Eeva Kyrönlahti päätyivät tasatulokseen  524 pistettä. Ylä-Outinen vuoli kultaa, sillä hänen tauluistaan löytyi enemmän sisäkymppejä (11-6).

Kuusankosken Ampujat selviytyi lauantaina hyvin järjestäjän tehtävistä. Toivottavasti sama jatkuu sunnuntainakin. Silloinkin saadaan nauttia miellyttävästä tapahtumasta, jossa sisäkymppi ei ole niin tärkeää kuin kaverin tapaaminen ja takavuosien tarinan kertominen ja kuuleminen.

Tulokset: Tulokset-la17082019-50m-kivääri