Haulikon maailmancup: Suomi trapin parikilpailussa 13:s ja 29:s
18.8.2019 klo 18:47

Suomi 2 (Matias Koivu – Satu Mäkelä-Nummela) jäi trapin parikisassa kahden kiekon päähän uusinnasta mitaliotteluihin. (Kuvat: Lassi Palo)

Suomen joukkueet sijoittuivat trapin parikilpailussa 13:nneksi ja 29:nneksi sunnuntaina Hollolassa jatkuneessa haulikkolajien maailmancupissa.

Haulikkolajien maailmancup jatkui sunnuntaina Hollolan Hälvälän ampumaradalla. Ohjelmassa oli trapin parikilpailu, joka on uusi olympialaji Tokiossa 2020. Maailmancupissa ei kuitenkaan jaettu maapaikkoja.

Suomi 1 eli Noora Antikainen ja Matias Koivu.

Suomen joukkueet olivat Suomi 1 (Matias Koivu – Satu Mäkelä-Nummela) ja Suomi 2 (Vili Kopra – Noora Antikainen). Heidän kaikkien seura on Orimattilan Seudun Urheiluampujat.

Suomi 1 oli peruskilpailussa 29:s, kun se rikkoi 121/150 kiekkoa. Kopra teki tuloksen 63 (22+20+21) ja Antikainen tuloksen 58 (21+20+17). Suomi 2 teki tuloksen 131/150 ja sijoittui 13:nneksi. Koivu rikkoi 67 kiekkoa (24+22+21) ja Mäkelä-Nummela 64 (22+21+21).

Mitaliotteluihin eteni peruskilpailun neljä parasta joukkuetta, jotka olivat Bulgaria (138), San Marino (134), Italia 1 (133/uusinta 3) ja Turkki (133/2). San Marino voitti kultamitaliottelussa Bulgarian 40-38. Himmein mitali meni Italia 1:lle, kun se voitti pronssimitaliottelussa Turkin pistein 40-39.

Haulikon maailmancupin kilpailutapahtumat jatkuvat tiistaina, jolloin ammutaan naisten skeetin ensimmäinen kilpailupäivä. Maailmancup päättyy torstaina.

Haulikon maailmancupissa kilpaillaan skeetissä ja trapissa. Kilpailuun osallistuu 469 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 75 maata. Suomesta maailmancupiin osallistuu 20 urheiluampujaa.

Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Haulikkolajien maailmancup on juhlavuoden urheilullinen päätapahtuma. Tämä vuosi on myös kilpailun käytännön järjestelyistä vastaavan Lahden Ampumaseuran (LAS) 100-vuotisjuhlavuosi.

ISSF:n maailmancup (haulikkolajit)
13.-23.8. Hälvälä, Hollola

Tuloksia su 18.8.

Trapin parikilpailu
Peruskilpailu 150 kiekkoa: 1) Bulgaria 138, 2) San Marino 134, 3) Italia 1 133/uusinta 3, 4) Turkki 133/2, 5) Australia 1 133/1, 6) Espanja 2 133/0… 13) Suomi 2 131, … 29) Suomi 1 121. 42 joukkuetta.

Joukkueiden kotiinpaluu.

Finaalit kestävät noin tunnin. Palkintojenjako on heti finaalien jälkeen finaaliradalla. Yleisöllä vapaa pääsy.

Yle näyttää maailmancupin finaalit seuraavasti:

ke 21.8. TV2 klo 18.00 naisten skeetin finaali
to 22.8. TV2 klo 18.00 miesten skeetin finaali

Lisää tietoa kilpailuista täällä ja täällä. Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa.