Lauri Lauste voitti SM:n ja tuulen
18.8.2019 klo 18:58

Y60-sarjan mitalistit: kultaa Mikko Mattila, hopeaa Tapio Kajan (vas.) ja pronssia Markku Haklin.

Satakunnan Ampujien Lauri Lauste laukoi mainion voittotuloksen 50m kiväärin makuuasennon SM-kisoissa sunnuntaina Kouvolan Tyrrissä. 616 pisteen tulos olisi ollut ampumakeli huomioiden vaikea ylitettävä miesten sarjassakin. Lauste teki mahtipisteet ikäsarjojen kilpailussa 50-vuotiaiden sarjassa.

Teksti ja kuva: Matti Erkkilä

– Yhden kerran olen aiemmin osunut ennakolla laukaisten. Silloin kilpailin 16-vuotiaiden sarjassa!

Tänään ammuin nopeasti ja hyvällä rytmillä. Ihmettelin itsekin mistä hyviä keskiosumia tuli niin paljon.

Tulosta ihmettelivät muutkin. Esimerkiksi SAL:n kiväärivalmentaja Mikko Mattila sanoi, että vallinneessa tuulikelissä Lausteen voittaminen olisi ollut ”kenelle vaan” vaikeaa. Lapin Ampujien Mika Tikkanen jäi viiden ja Myllykosken Ampujien Tero Lahti lähes 10 pisteen päähän.

N50 -sarjan tarkin oli Lempäälän Ampujien Hanna-Kaija Nieminen pistein 591,3. Lauantaina asentokilvan voittanut MyA:n Tiina Ylä-Outinen oli toinen ja KOKMAS:n Minna Nygård kolmas.  N60-sarjassa MyA:n Eila Väisänen joutui sunnuntainakin kilpailemaan yksinään. Hänen tuloksensa 587,8 olisi N50 -sarjassa oikeuttanut toiseen sijaan.

M60 -sarjan voitti MyA:n Mikko Mattila tuloksella 607,9 pistettä. Sitten oli tiivistä: hopeamies Tapio Kajanin ja viidenneksi sijoittuneen Jukka Salosen eroa oli vain 1,7 pistettä. Heidän väliinssä liipaisivat Markku Haklin ja Kalle Leskinen, joka oli onnistunut korjaamaan  etutähtäimen kiinnityksen. Se pilasi kontiolahtelaisen lauantain asentokilpailun.

Y70 -sarjan mestaruuteen laukoi RS:n Ralf Westerlund pistein 604,2 pistettä. Hän sanoi harjoitelleensa lujasti kahden viimeisen viikon ajan. Rihlan Torsti Hellman kukisti vajaalla pisteellä TSA:n varapuheenjohtaja Jarmo Engblomin. Varsin tasaiset tulokset lauottiin 70-vuotiaidenkin sarjassa.

Jussi Ruohonen voitti 80-vuotiaat. SASA:n tekijä voitti lauantaina asentokilpailun ja viikko sitten neljä 300m kiväärilajien mestaruutta!

Joensuun Ampujien Tapani Meriläisen voittotulos oli M60R6-sarjassa 588,1 pistettä.

SM-kilpailuissa oli mukana myös LV-ampujia. JA:n Tapani Meriläisen kärkitulos oli M60R6-sarjassa 588,1, HAAAS:inTaito Ohmeron M60R9-sarjassa 548 ja MU:n Touko Koiviston Y70R6-sarjassa 577,5 pistettä.

Kuusankosken Ampujat selviytyi hyvin SM-kisojen järjestelyistä. Ampujat saivat keskittyä suorituksiinsa. Siinä olikin työmaata, sillä oikukas tuuli halusi ottaa veronsa monen ampujan tuloksesta.

Tulokset: Tulokset-SM2019-50m-kivääri-is