Kansallisen skeetin ikäkausimestaruudet ratkottiin Ylistarossa
19.8.2019 klo 09:12
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kansallisen skeetin ikäkausimestaruudet ja LV-sarjojen Suomen mestaruudet ratkottiin sunnuntaina Ylistarossa.

Ylistaron Metsästysseura (YMS) järjesti viikonloppuna kansallisen SM-kilpailut. Sunnuntaina ratkottiin ikäkausimestaruudet ja LV-sarjojen Suomen mestaruudet. vasta viimeiste sarjojen aikana taivas antoi vettä vähän enemmän.

Y50-sarjassa käytiin tiukka kilpa mitalisijoista. Järjestävän seuran Pekka Lemponen ampui kovan tuloksen rikkomalla 98 kiekkoa. Muista mitaleista ratkoivat Heikki Vaahteravuori (Satakunnan Ampujat) ja Aki Mattila (Vammalan Seudun Ampujat) tuloksella 95 kiekkoa. Ratkonnassa hopeamitalille ampui Vaahteravuori ja pronssimitali matkasi Aki Mattilalle.

Markku Poikonen (Kannonkosken Ampujat) otti mestaruuden Y60-sarjassa. Hän rikkoi 93 kiekkoa. Hopeaa saavutti Kari Kettula (Isonkyrön Metsästys ja Ampumaseura) 92 kiekolla. Pronssimitalista päädyttiin ratkontaan Hannu Tammelan (Jalasjärven Ampujat) ja Juhani Sinnemäki (Ylistaron Metsästysseura) päätyivät tasatulokseen 91 kiekkoa. Uusinnassa Tammela onnistui paremmin ja saavutti pronssin.

Jorma Hacklin (Loimaan Laukojat) otti Suomen mestaruuden Y70-sarjassa ampuen 92 kiekkoa. Hopeaa nappasi Jukka Harala (Lounais-Hämeen Ampujat) 86 kiekolla ja pronssin Reino Jussilainen (Loimaan Laukojat) 84 kiekolla. LV1 sarjan mestaruuden otti Kalevi Vihunen (Viitasaaren Ampujat) SE-tuloksella 43.

Y50-sarjan joukkuekilpailun mestaruuden otti Tampereen Seudun Haulikkoampujat tuloksella 274 kiekkoa. Joukkueessa ampuivat Jouni Leijo, Vesa Lamminmäki ja Pauli Pietarila. Hopeaa saavutti Vammalan Seudun Ampujat 272 kiekolla ja pronssia Satakunnan Ampujat 270 kiekolla.

Tuloksia (su)

Y50-sarja: 1) Pekka Lemponen YMS 98 (SE), 2) Heikki Vaahteravuori SA 95/2, 3) Aki Mattila VamSA 95/1, 4) Jouni Leijo TSHA 92, 5) Vesa Lamminmäki TSHA 92, 6) Marko Kaura PMS 92.

Y60-sarja: 1) Markku Poikonen KKA 95 (SE), 2) Kari Kettula IMAS 92, 3) Hannu Tammela JjA 91/2, 4) Juhani Sinnemäki YMS 91/1, 5) Arto Kivelä KeuSA 88, 6) Urho Rossi VamSA 88.

Y70-sarja: 1) Jorma Hacklin LL 92 (SE), 2) Jukka Haarala L-HA 86, 3) Reino Jussilainen LL 84, 4) Arto Mäkelä  KurA 83, 5) Olli Hovi RSA 83, 6) Erkki Lähde L-HA 82.

LV1-sarja: 1) Kalevi Vilhunen ViitA 43 (SE).