Henna Viljanen ohjasti sotilaiden pohjoismaisia mestaruuskilpailuja
27.8.2019 klo 21:41
Mikko Taussi

Alikersantti Henna Viljanen oli paras naisten pienoiskiväärin asentojoukkuekilpailussa tänään tiistaina Tanskan Borriksessa alkaneissa sotilaiden pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa. Viljasen tulos oli hieno 1157 pistettä. Toiseksi jäi Tanskaa edustava, niin ikään maajoukkueampuja, Camilla Schriver tuloksella 1154. Kolmas oli Norjan Elina Utne tuloksella 1150. Muista suomalaisista Nina Ojala ampui 1109 pistettä ja Sonja Siitonen 1084 pistettä.

Pienoiskiväärin makuukilpailu ei mennyt sen sijaan Suomen naisilla kovin hyvin heidän jäätyään viimeisille sijoille. Makuukilpailun voiton vei Ruotsin Sara Miebach tuloksella 620,3. Ruotsilla ei ollut joukkuetta, sillä muut ruotsalaisnaiset osallistuvat kansainvälisen ampumaurheiluliiton Rio de Janeiron maailman cupiin.

Suomen naiset sijoittuivat molemmissa joukkuekilpailussa kolmanneksi. Norja voitti molemmat lajit.

Naisten pienoiskiväärin henkilökohtaiset kilpailut ammutaan keskiviikkona. Torstaina on vuorossa ilmakivääri.

12. Siitonen Sonja FIN 597,6

Miesten lajeissa vakiokiväärijoukkue nappasi hopeaa Norjan jälkeen ja isopistoolijoukkue jäi hopealle tasatuloksella Norjalle hävinneenä. Parhaita miesten tuloksia oli vakiokiväärin henkilökohtaisessa kilpailussa Juho Aution viides sija tuloksella 576 ja Matias Kiurun seitsemäs sija hienolla tuloksella 575, isopistoolin henkilökohtaisessa kilpailussa Kai Jahnssonin ampuma viides sija (573) ja Jorma Jäntin isopistoolin joukkuekilpailussa ampuma 574, joka oli siinä kolmanneksi paras tulos.

Suomen joukkue kokonaisuudessaan Tanskan Vingstedissä ja Borriksessa järjestettävissä 51. Sotilaiden pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa: Pistooliampujat Jorma Jäntti, Petri Ylinen, Jan Parhiala, Kai Jahnsson, Marko Talvitie ja Kristiina Baumgartner.
Kivääriampujat Antti Kajan, Kari Pennanen, Juho Rutonen, Juho Autio, Matias Kiuru, Nina Ojala, Henna Viljanen ja Sonja Siitonen.
Joukkueen johto Henri Häkkinen, Hannu Teitto ja Antti Jokinen.