Haulikon EM-kilpailut: Lonatossa kaikki valmiina!
4.9.2019 klo 14:42
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jukka Laakso näyttää, että kaikki on valmiina EM-Lonatossa. (Kuvat: Lassi Palo)

Haulikkolajien EM-kilpailujen avajaiset ovat keskiviikkoiltana Italian Lonatossa. Kilpailutapahtumat alkavat torstaina, jolloin ammutaan naisten ja tyttöjen trapin ensimmäinen kilpailupäivä.

Haulikkolajien EM-kilpailut järjestetään Italian Lonatossa 3.-17. syyskuuta. Avajaiset ovat myöhään keskiviikkona, ja kilpailutapahtumat alkavat huomenna torstaina, jolloin ammutaan naisten ja tyttöjen trapin ensimmäinen kilpailupäivä. Naisten ja tyttöjen finaalit ammutaan perjantaina.

EM-kilpailuihin osallistuu 401 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 44 maata. Suomen joukkueessa on kahdeksantoista urheiluampujaa. Heistä kahdeksan kilpailee skeetissä ja kymmenen trapissa.

Lonatossa on EM-mitalien lisäksi jaossa kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon 2020 – kaksi kussakin henkilökohtaisessa olympialajissa (miesten ja naisten skeet ja trap). Suomella on tähän mennessä saavutettuna kaksi maapaikkaa Tokioon: Lari Pesonen miesten skeetissä ja Satu Mäkelä-Nummela naisten trapissa.

Suomalaiset harjoittelemassa Lonatossa.

Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtajan Per-Ole Lindellin mukaan Suomen tavoitteena Lonatossa on saavuttaa vähintään yksi olympiamaapaikka Tokioon.

– Maapaikan lisäksi tavoitteena on yksi henkilökohtainen mitali niin skeetissä kuin trapissakin, Lindell linjasi Lonaton radalla keskiviikkona, kun suomalaisten harjoitukset olivat käynnissä.

Naisten trapissa olympiamaapaikan ovat eurooppalaisista saavuttaneet Mäkelä-Nummelan lisäksi Fatima Galvez (Espanja), Carole Cormenier (Ranska), Melanie Couzy (Ranska), Kirsty Barr (Iso-Britannia), Jessica Rossi (Italia), Silvana Stanco (Italia) ja Suzana Rehak Stefecekova (Slovakia). Italialla ja Ranskalla maakiintiö (2) on siis jo täynnä.

Miesten ja poikien trap alkaa perjantaina, ja finaalit ammutaan lauantaina. Miesten trapissa eurooppalaiset  olympiamaapaikan jo saavuttaneet ovat: Josip Glasnovic (Kroatia), Andreas Makri (Kypros), David Kostelecky (Tshekki), Alberto Fernandez (Espanja), Matthew Coward-Holley (Iso-Britannia), Joao Azevedo (Portugali), Aleksei Alipov (Venäjä) ja Erik Varga (Slovakia).

Lonaton Trap Concaverde -rata on suomalaisillekin tuttu, sillä samassa paikassa ammuttiin MM-mitaleista heinäkuussa. Lonatossa kilpailtiin MM-mitaleista myös vuonna 2015.

25/50m kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut ovat Bolognassa 12.-23. syyskuuta, ja 300m kiväärilajien mitaleista ammutaan Tolmezzossa 22.-27. syyskuuta.

Haulikkolajien EM-kilpailut
3.-17.9. Lonato, Italia

Suomen joukkue

Skeet (8)
Miehet: Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille), Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille)
Naiset: Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat), Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille)
Pojat: Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat), Oskari Lehtimäki (Kauhajoen Ampujat), Niko Sulkonen (Ala-Hämeen Ampujat)

Trap (10)
Miehet: Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) (nimettiin Vili Kopran tilalle), Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille), Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys)
Naiset: Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille)
Pojat: Matias Koivu (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Juho Mäkelä (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat)
Tytöt: Sara Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)

Haulikkolajien EM-kisaohjelma

To 5.9.
Naisten ja tyttöjen trap, 1. kilpailupäivä

Pe 6.9.
Naisten ja tyttöjen trap, 2. kilpailupäivä
Miesten ja poikien trap, 1. kilpailupäivä
Finaali: naisten trap
Finaali: tyttöjen trap

La 7.9.
Miesten ja poikien trap, 2. kilpailupäivä
Finaali: miesten trap
Finaali: poikien trap

Su 8.9.
Trapin joukkuekilpailut, välierät ja mitaliottelut

Ma 9.9.
Trapin parikilpailut

Ti 10.9.
Miesten, naisten, poikien ja tyttöjen kaksoistrap

Ke 11.9.
Skeetin harjoituspäivä

To 12.9.
Naisten ja tyttöjen skeet, 1. kilpailupäivä

Pe 13.9.
Naisten ja tyttöjen skeet, 2. kilpailupäivä
Miesten ja poikien skeet, 1. kilpailupäivä
Finaali: naisten skeet
Finaali: tyttöjen skeet

La 14.9.
Miesten ja poikien skeet, 2. kilpailupäivä
Finaali: miesten skeet
Finaali: poikien skeet

Su 15.9.
Skeetin joukkuekilpailut, välierät ja mitaliottelut

Ma 16.9.
Skeetin parikilpailut

Ti 17.9.
Joukkueiden kotiinpaluu.

Tulokset löytyvät Siuksen sivuilta. Lisää tietoa kilpailuista ESC:n sivuilla ja ISSF:n sivuilla. Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa ja Instagramissa.