Haulikon EM-kilpailut: Satu Mäkelä-Nummela ensimmäisen päivän jälkeen 11:ntenä
5.9.2019 klo 18:41
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela vauhdissa Lonaton EM-radalla. (Kuvat: Lassi Palo)

Haulikkolajien EM-kilpailujen kilpailutapahtumat alkoivat torstaina Italian Lonatossa. Satu Mäkelä-Nummela on naisten trapissa parhaana suomalaisena 11. sijalla. Noora Antikainen on 18:ntena ja Mopsi Veromaa 29:ntena. Sara Nummela lähtee tyttöjen trapin toiseen päivään 10. sijalta.

Haulikkolajien EM-kilpailut järjestetään Italian Lonatossa 3.-17. syyskuuta. Kilpailutapahtumat alkoivat Trap Concaverde -radalla tänään torstaina, jolloin ammuttiin naisten ja tyttöjen trapin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa. Viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit ovat vuorossa perjantaina.

Olosuhteet olivat parhaat mahdolliset: aurinkoinen päivä, lämpöasteita noin 27 eikä tuulta juuri lainkaan.

Naisten kilpailussa Satu Mäkelä-Nummela rikkoi 67 kiekkoa (22+22+23), joka oli paras suomalaistulos. Hän on 11. sijalla. Kilpailua johtaa Italian Fiammetta Rossi, joka ylitti ainoana kilpailijana 70 pisteen rajan (73). Kolme naista rikkoi 69 kiekkoa: Julia Saveleva (Venäjä), Maria Quintanal Zubizarreta (Espanja) ja Jessica Rossi (Italia).

Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) jatkaa kilpailua 18. sijalta tuloksellaan 65 (21+23+21). Mopsi Veromaan (Sibbo Skyttegille) tulos oli 61 (23+20+18), jolla hän on kilpailussa 29:ntena.

Sara Nummela.

Sara Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) edustaa Suomea tyttöjen sarjassa. Hänen tuloksensa oli 64 (18+22+24), jolla hän jatkaa kilpailua 10. sijalta. Italian Sofia Littame on kärjessä (70), Espanjan Mar Molne Magrina on toisena (69) ja Ison-Britannian Jessica Hayward kolmantena (68).

Kuten aiemminkin on kerrottu, Lonatossa on EM-mitalien lisäksi jaossa kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon 2020 – kaksi kussakin henkilökohtaisessa olympialajissa (miesten ja naisten skeet ja trap). Suomella on tähän mennessä saavutettuna kaksi maapaikkaa Tokioon: Lari Pesonen miesten skeetissä ja Satu Mäkelä-Nummela naisten trapissa.

Naisten trapissa olympiamaapaikan ovat eurooppalaisista saavuttaneet Mäkelä-Nummelan lisäksi Fatima Galvez (Espanja), Carole Cormenier (Ranska), Melanie Couzy (Ranska), Kirsty Barr (Iso-Britannia), Jessica Rossi (Italia), Silvana Stanco (Italia) ja Suzana Rehak Stefecekova (Slovakia). Kuusi heistä kilpailee EM-Lonatossa: Mäkelä-Nummela, Galvez, Cormenier, Couzy, Rossi ja Stanco.

Italialla ja Ranskalla maakiintiö (2) on siis jo täynnä.

Haulikkolajien EM-kilpailuihin osallistuu 401 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 44 maata. Suomen joukkueessa on kahdeksantoista urheiluampujaa. Heistä kymmenen kilpailee trapissa ja kahdeksan ensi viikolla skeetissä.

25/50m kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut ovat Bolognassa 12.-23. syyskuuta, ja 300m kiväärilajien mitaleista ammutaan Tolmezzossa 22.-27. syyskuuta.

Haulikkolajien EM-kilpailut
3.-17.9. Lonato, Italia

Tilanteita to 5.9.

Naisten trap, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen (75/125 kiekkoa): 1) Fiammetta Rossi Italia 73, 2) Julia Saveleva 69, 3) Maria Quintanal Zubizarreta Espanja 69, 4) Jessica Rossi Italia 69, … 11) Satu Mäkelä-Nummela 67, … 18) Noora Antikainen 65, … 29) Mopsi Veromaa 61. 33 osanottajaa.

Tyttöjen trap, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen (75/125 kiekkoa): 1) Sofia Littame Italia 70, 2) Mar Molne Magrina Espanja 69, 3) Jessica Hayward Iso-Britannia 68, … 10) Sara Nummela 64. 27 osanottajaa.

Haulikkolajien EM-kisaohjelma

Pe 6.9.
Naisten ja tyttöjen trap, 2. kilpailupäivä
Miesten ja poikien trap, 1. kilpailupäivä
Finaali: naisten trap
Finaali: tyttöjen trap

La 7.9.
Miesten ja poikien trap, 2. kilpailupäivä
Finaali: miesten trap
Finaali: poikien trap

Su 8.9.
Trapin joukkuekilpailut, välierät ja mitaliottelut

Ma 9.9.
Trapin parikilpailut

Ti 10.9.
Miesten, naisten, poikien ja tyttöjen kaksoistrap

Ke 11.9.
Skeetin harjoituspäivä

To 12.9.
Naisten ja tyttöjen skeet, 1. kilpailupäivä

Pe 13.9.
Naisten ja tyttöjen skeet, 2. kilpailupäivä
Miesten ja poikien skeet, 1. kilpailupäivä
Finaali: naisten skeet
Finaali: tyttöjen skeet

La 14.9.
Miesten ja poikien skeet, 2. kilpailupäivä
Finaali: miesten skeet
Finaali: poikien skeet

Su 15.9.
Skeetin joukkuekilpailut, välierät ja mitaliottelut

Ma 16.9.
Skeetin parikilpailut

Ti 17.9.
Joukkueiden kotiinpaluu.

Kaikki tulokset täällä. Lisää tietoa EM-kisoista täällä. Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa ja Instagramissa.