Pistoolipracticalin EM-kilpailut Serbiassa alkoivat
9.9.2019 klo 21:43
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Viron ja Suomen joukkueet sunnuntain avajaisparaatissa. )Kuva: IPSC)

Pistoolipracticalin EM-kilpailut Serbian pääkaupungissa Belgradissa ovat käynnistyneet. Sunnuntaina vietettiin kilpailujen juhlallisia avajaisia perinteisen paraatin merkeissä.

Teksti: Mika Vuolle

Kilpailu käydään maanantaista lauantaihin. Viikon aikana ammutaan 24 osiota sekä ensi lauantaina 14. syyskuuta kilpailujen huipennuksena parhaiden ampujien kesken käytävä shoot-off. Kilpailukeskuksena toimii Serbian terrorismin torjuntajoukkojen tukikohta, missä puitteet ovat hienot niin ratoineen kuin virkistysmahdollisuuksineenkin.

EM-kilpailuihin osallistuu peräti 1174 ampujaa 54 eri maasta. Suomesta mukana on 35 ampujaa. Henkilökohtaisen kilpailun lisäksi Belgradissa ratkotaan myös joukkuemestaruudet. Mestaruudet jaetaan eri divisioonissa, joita IPSC:n pistoolissa on nykyään seitsemän: open, standard, production, production optics, production optics light, classic ja revolver.

– Matkatavarat olivat osalla kateissa ja rajamuodollisuuksiin meni aikaa, mutta Suomen joukkue on valmiina kisaan, practicalin päävalmentaja Kari Kivistö kertoi kilpailun aattona.