Haulikon EM-kilpailut: Mopsi Veromaa neljäs naisten kaksoistrapissa
10.9.2019 klo 16:54

”Oli kiva ampua”, huikkasi Mopsi Veromaa Lonaton kaksoistrapin jälkeen. (Kuva: Lassi Palo)

Mopsi Veromaa on sijoittunut naisten kaksoistrapissa neljänneksi, kun haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat tiistaina Italian Lonatossa. Kilpailulla ei ollut EM-arvoa, vaan se oli virallisesti kansainvälinen GP-kilpailu.

Italian Lonatossa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa ammuttiin tiistaina kaksoistrapin kilpailut. Mukana oli yksi suomalainen: Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) naisten ”tuplassa”.

Kaksoistrapilla ei ollut EM-arvoa osanottajamäärien takia, vaan ne olivat kansainvälisiä GP-kilpailuja. Miesten kilpailussa oli kahdeksan ampujaa, naisten kisassa viisi ja pojissa kolme. Kaksoistrapin osallistujamääriin on vaikuttanut se, että laji poistettiin olympiaohjelmasta kaksi vuotta sitten.

Veromaa ampui viime vuoden EM-kilpailuissa Itävallassa kaksoistrapin Suomen ennätyksen 114. Hän ei siihen nyt Lonatossa yltänyt, vaan teki tuloksen 92 (16+19+23+16+18).

– Oli kiva ampuja. Seuraavan kerran ammun kaksoistrapia lauantain SM-kilpailuissa, Veromaa sanoi.

Naisten kilpailun ykkönen oli Italian Claudia de Luca, jonka tulos oli 124. Italia otti kaksoisvoiton, kun Sofia Maglio sijoittui toiseksi (107).

Isäntämaa Italia hallitsi Lonaton kaksoistrapia, sillä se otti peräti kahdeksan palkintosijaa yhdeksästä (miehet, naiset ja pojat). Belgian Anne Focan rikkoi italialaisrintaman nappaamalla kolmannen sijan naisten kaksoistrapissa.

EM-Lonatossa ei ole keskiviikkona kilpailutapahtumia.

Haulikkolajien EM-kilpailuihin osallistuu 401 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 44 maata. Suomen joukkueessa on kahdeksantoista urheiluampujaa. Heistä kymmenen kilpailee trapissa ja kahdeksan ensi viikolla skeetissä.

Suomella on tähän mennessä saavutettuna kaksi olympiamaapaikkaa Tokioon 2020: Lari Pesonen miesten skeetissä ja Satu Mäkelä-Nummela naisten trapissa.

25/50m kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut ovat Bolognassa 12.-23. syyskuuta, ja 300m kiväärilajien mitaleista ammutaan Tolmezzossa 22.-27. syyskuuta.

Haulikkolajien EM-kilpailut
3.-17.9. Lonato, Italia

Tuloksia ti 10.9.

Naisten kaksoistrap 150 kiekkoa (ei EM-arvoa): 1) Claudia de Luca Italia 124, 2) Sofia Maglio Italia 107, 3) Anne Focan Belgia 99, 4) Mopsi Veromaa Suomi 92, 5) Valeria Sokha Italia 75.

Joukkueiden kotiinpaluu.

Kaikki tulokset löydät täältä. Lisää tietoa kilpailuista ESC:n sivuilla. Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa ja Instagramissa.