Haulikon EM-kilpailut: Suomi putosi mitaliotteluista poikien skeetin joukkuekilpailussa
15.9.2019 klo 18:43

Tshekki voitti Suomen poikien skeetin EM-joukkuekilpailun neljännesvälierässä. (Kuva: Lassi Palo)

Haulikkolajien EM-kilpailuissa ammuttiin sunnuntaina joukkuekilpailun finaalipäivä. Suomen pojat eivät päässeet mitaliotteluihin, kun Tshekki voitti sen neljännesvälierässä 51-43.

Haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat sunnuntaina Italian Lonatossa skeetin joukkuekilpailun finaalipäivällä. Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) sääntöjen mukaan kahdeksan parasta maata pääsee peruskilpailun tulosten perusteella neljännesvälieriin. Niiden jälkeen ammutaan välierät ja mitaliottelut.

Neljännesvälierissä, välierissä ja mitaliotteluissa jokainen urheilija ampuu 20 kiekkoa eli yhteensä 60 kiekkoa per joukkue.

Eilisen peruskilpailun sijoitusten perusteella Suomen pojat kohtasivat sunnuntain neljännesvälierissä Tshekin. Tshekki sijoittui peruskisassa toiseksi ja Suomi seitsemänneksi.

Tshekki meni välieriin, kun se voitti Suomen 51-43. Suomen joukkueessa ampuivat Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat), Oskari Lehtimäki (Kauhajoen Ampujat) ja Niko Sulkonen (Ala-Hämeen Ampujat).

Poikien EM-joukkuekultaa voitti Tshekki, joka oli kultamitaliottelussa Saksaa parempi pistein 54-49. Kypros oli kolmas.

Tshekin miehet voittivat kultamitaliottelussaa Ranskan 58-53. Kypros sai pronssia. Italian naiset olivat kultamitaliottelussa Slovakiaa parempia pistein 55-52. Pronssi meni Venäjälle.

Tyttöjen EM-kulta meni Slovakialle, joka voitti kultamitaliottelussa Venäjän selvästi 51-45.

EM-Lonaton päätöspäivänä maanantaina ammutaan skeetin parikilpailut. Suomen joukkueet ovat Timo Laitinen – Heidi Hämäläinen ja Eetu Kallioinen – Marjut Heinonen.