Haulikon EM-kilpailut: Suomi skeetin parikilpailussa 12:s ja 19:s
16.9.2019 klo 15:41

Eetu Kallioinen ja Marjut Heinonen maanantain skeetin parikilpailussa. (Kuvat: Lassi Palo)

Haulikkolajien EM-kilpailut päättyivät maanantaina Italian Lonatossa. Suomi sijoittui skeetin parikilpailussa 12:nneksi ja 19:nneksi.

Haulikkolajien EM-kilpailut päättyivät maanantaina Italian Lonatossa. Päätöslajina oli skeetin parikilpailu. Suomen joukkueet olivat Suomi 1 (Eetu Kallioinen – Marjut Heinonen)  ja Suomi 2 (Timo Laitinen – Heidi Hämäläinen).

Suomi 1 rikkoi peruskilpailussa 140/150 kiekkoa ja sijoittui 12:nneksi. Kallioinen teki tuloksen 71 (24+24+23) ja Heinonen tuloksen 69 (22+23+24). Suomi 2 oli 19:s tuloksellaan 135/150. Laitisen tulos oli 72 (24+23+25) ja Hämäläisen 63 (22+19+22).

Mitaliotteluihin eteni peruskilpailun neljä parasta joukkuetta, jotka olivat Venäjä 2 (147), Ranska 1 (144), Tshekki 1 (143) ja Iso-Britannia 2 (142). Venäjä 2 voitti, ja Ranska 1 sai hopeaa. Iso-Britannia sai pronssia.

Heidi Hämäläinen ja Timo Laitinen.

Skeetin parikilpailu ei ole olympialaji toisin kuin trapin parikisa, joka ammutaan ensimmäisen kerran Tokiossa 2020.

Suomi saavutti haulikkolajien EM-kilpailussa yhden mitalin, kun pojat voittivat trapin joukkuekilpailussa kultaa. Suomi sijoittui naisten trapin joukkuekilpailussa neljänneksi.

Suomi ei saanut EM-Lonatossa lisää olympiamaapaikkoja Tokioon 2020. Suomella on edelleen kaksi paikkaa, jotka ovat saavuttaneet Lari Pesonen (miesten skeet) ja Satu Mäkelä-Nummela (naisten trap).

Eurooppalaisten haulikkoampujien viimeinen mahdollisuus saavuttaa olympiamaapaikkoja Tokioon on ensi keväänä, jolloin Ranskan Chateauroux´ssa järjestetään EM-kilpailut. Kisat pidetään 6.-20. toukokuuta. Jaossa on kaikkiaan kuusi maapaikkaa (miesten trap 1, miesten skeet 2, naisten trap 1 ja naisten skeet 2).