EM-Bologna: Teemu Lahti vakiopistoolissa 28:s, Joonas Kallio 34:s
17.9.2019 klo 18:06

Teemu Lahti (vas.) ja valmentaja Timo McKeown EM-Bolognassa. (Kuvat: Risto Aarrekivi)

Teemu Lahti oli miesten 25m vakiopistoolissa 28:s ja Joonas Kallio 34:s, kun EM-kilpailut jatkuivat tiistaina Italian Bolognassa.

Italian Bolognassa ovat käynnissä 25/50m kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut. Suomussalmen Urheiluampujia edustavat Joonas Kallio ja Teemu Lahti kilpailivat tiistaina miesten 25m vakiopistoolissa.

Lahti teki tuloksen 556, joka oikeutti 28. sijaan. Kallio oli 34:s tuloksellaan 552. Lahti sanoi, että hänen kilpailunsa meni kehnosti:

– Ensimmäisessä kisasarjassa alkoi jännittää kovasti ja syke nousi. Aseen paikoillaan pitäminen oli  haasteellista. Jännitystä oli päällä kisan puoliväliin saakka. 10s sarjoissa aloin hiukan päästä jyvälle  hommasta. Harmittaa, mutta ei pidä jäädä murehtimaan, hän suuntasi katseensa tuleviin kilpailuihin.

Joonas Kallio.

– Minulle aina hankalat 20s ja 10s aikaosiot olivat tänäänkin aivan toivotonta tekemistä liipaisun osalta. Täytyy yrittää repäistä isopistoolissa lähemmäs taulun keskustaa, Kallio puolestaan viittasi maanantain kilpailuun.

Vakiopistoolin Euroopan mestaruus meni Ukrainan Pavlo Korostiloville, jonka voittotulos oli 573. Turkin Yusuf Dikec sai hopeaa (571) ja Saksan Christian Reitz pronssia (570). Turkki voitti joukkuekilpailun viiden pisteen erolla Ukrainaan.

Bolognan EM-kilpailuissa on mitalien lisäksi jaossa kaksi olympiamaapaikkaa Tokioon 2020 kussakin henkilökohtaisessa olympialajissa – miesten ja naisten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailuissa sekä miesten 25m olympiapistoolissa ja naisten 25m urheilupistoolissa.

Suomella on tähän mennessä kaksi maapaikkaa, jotka ovat saavuttaneet Lari Pesonen (miesten skeet) ja Satu Mäkelä-Nummela (naisten trap). Jarkko Myllyllä on paikka Tokion paralympialaisiin.

300m kiväärilajien mitaleista ammutaan Tolmezzossa 22.-27. syyskuuta.