EM-Tolmezzo: Aleksi Leppä kuudes vakiokiväärissä
25.9.2019 klo 13:24

Aleksi Leppä Tolmezzon EM-radalla. (Kuvat: Risto Aarrekivi)

Italian Tolmezzossa on käynnissä 300m kiväärilajien toiseksi viimeinen kilpailupäivä. Aleksi Leppä sijoittui kuudenneksi aamupäivällä käydyssä vakiokiväärin kilpailussa. Juho Kurki oli 12:s.

Teksti ja kuvat: Risto Aarrekivi

Keskiviikon aloitti Tolmezzossa vakiokiväärin 3×20 ls kilpailu. Sää oli edellisien päivien kaltainen: puolipilvistä ja heikko, lähes mitätön tuuli. Eilisistä karsinnoista suomalaisista itse kilpailuun selvisivät Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) ja Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat).

Kun Leppä tuli radalta ja katsahti tulostaulua, totesi hän tyypilliseen tapaansa, että taitaa tulla näiden kisojen perinteinen tulos eli neljännen ja kuudennen väliin.

– No, kun tässä tuli nyt noita 10 ja ysejä harrastettua, niin täytyi kokeilla, kuinka kaukana se kasi on ja löytyihän se sitten. Melko kaukana se tosiaan oli. Ei mitään, niitä sattuu. Toisaalta nyt jäin pisteen ennätyksestäni, edellisinä päivinähän niitä on paranneltukin. Ihan hyvillä mielin tässä ollaan. Siinä tietysti saattoi mennä pronssi, vitsaili Leppä pohtien kahdeksikkoaan.

Lepän sijoitus oli lopulta kuudes tuloksella 586 (polvi 197, makuu 199, pysty 190). Kurki latoi tulostaululle numerot 580 (195+197+188). Hän sijoittui 12:nneksi.

Juho Kurki.

– Hengissä selvittiin. Polvi ja makuu menivät kohtuullisesti, mutta pystyammunnassa huomaa, etten tänä kesänä ole kovin paljon 300m ampunut, kun pääpaino on ollut muissa lajeissa. Ihan hyvä tuntuma jäi, koko ajan se on parempaan päin menossa, Kurki totesi ykskantaam.

EM-kilpailun voitti Itävallan Bernhard Pickl uudella maailman- ja Euroopan ennätystuloksella 591 (197+199+195). Yleisö jännitti Picklin viimeistä laukausta, ja sen huomasi miehestäkin. Kun pisteet ilmestyivät tulostauluun, oli hän perin helpottunut, kun uusi ennätys syntyi.

Se oli Tolmezzossa ammuttavissa 300m lajien EM-kilpailuissa jo kymmenes maailmanennätys. Tiukan kisan kakkoseksi paukutti Ruotsin Karl Olsson, joka hävisi kullan pisteellä, mutta voitti hopean myös pisteellä. Olssonin tulos oli 590. Näiden EM-kilpailujen kestomenestyjä Norjan Simon Claussen oli kolmas 589 pisteellään.

Italian pitkän EM-kisaputken viimeinen kilpailupäivä on huomenna. Putki alkoi haulikkolajien EM-kilpailuilla Lonatossa 3. syyskuuta ja jatkui 25/50m kivääri- ja pistoolajeilla Bolognassa ja päättyy nyt Tolmezzoon

EM-kilpailut 25/50/300m
12.-27.9. Bologna ja Tolmezzo, Italia

Tuloksia ke 25.9.

Miesten 300m vakiokivääri 3×20 ls: 1) Bernhard Pickl Itävalta 591 (ME), 2) Karl Olsson Ruotsi 509, 3) Simon Claussen Norja 589/27x, 4) Istvan Peni Unkari 589/25x, 5) Michael D´Halluin Ranska 587, 6) Aleksi Leppä 586, … 12) Juho Kurki 580. 18 osanottajaa.