Haulikon MC-finaali: Satu Mäkelä-Nummela 11:s
12.10.2019 klo 13:26
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela on sijoittunut 11:nneksi naisten trapin maailmancupin finaalissa, joka järjestettiin Arabiemiraattien Al Ainissa. Mopsi Veromaa oli 17:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancupin finaali järjestetään Arabiemiraattien Al Ainissa. Suomea edustivat Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille), jotka kilpailivat naisten trapissa.

Eilen alkaneen kilpailun viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali ammuttiin tänään lauantaina. Mäkelä-Nummela sijoittui 11:nneksi tuloksellaan 116 (21+24+25+23+23). Finaaliraja oli 119. Veromaan tulos oli 109 (21+20+23+22+23), jolla hän oli 17:s.

Mäkelä-Nummela sanoi, että liki kahden viikon tauko ampumisessa näkyi:

– Säät eivät olleet kotimaassa sellaiset, että olisi itsensä radalle saanut. Täällä sen sijaan lämpöä on mukavat 34-39 astetta. Täällä takkusi harjoituksissa, ja vielä kisan ekankin sarjan alku oli tuskainen, mutta sitten löytyi mukava tekemisen meininki, Mäkelä-Nummela kertasi kilpailuaan.

Tulostaan hän piti ”kohtuusiedettävänä”, koska harjoittelu on jäänyt.

– Tätä voisi verrata siihen, että jos harjoittelisimme keväälläkin Suomessa käymättä ulkomaan leireillä, olisimme aina siellä junan viimeisessä vaunussa. Huonoissa olosuhteissa harjoittelemisesta tulee heikkoa tulosta ja kaikki tekeminen kärsii aina ajattelumaailmaan asti. Nyt lähden tauolle ja palaan taas taistelutahtoa täynnä!

Veromaa puolestaan totesi, että olosuhteita ei voi moittia:

– Ekan päivän jälkeen tottui melko nopeasti mukavaan lämpöön. Puitteet olivat yhtä hyvät kuin aiemmin maailmancupin aikana. Kahden ekan sarjan olisin toivonut sujuvan paremmin.

– Kaksi viimeistä sarjaa tuntuikin sitten jo melko mukavilta, että kaipa se osuminen jossain syvällä uinuu. Se oli tasaista tekemistä, vaikkei priimaa pukannukaan. Tähän on silti mukava päättää pitkä kausi, vaikka onnistumisia ei tullutkaan, Veromaa totesi ja alkaa valmistautua seuraavaa kautta varten.

Laetisha Scanlan (Australia) ja Fatima Galvez (Espanja) olivat peruskilpailun parhaat, kun he rikkoivat 122 kiekkoa. Finaalissa voiton vei Yhdysvaltain Aeriel Skinner, joka oli toiseksi sijoittunutta Scanlania parempi pistein 43-41.

Maailmancupin finaali päättyy sunnuntaina, jolloin ammutaan skeetin ja trapin parikilpailut.

ISSF:n haulikkolajien maailmancupin finaali (skeet, trap)
9.-14.10. Al Ain, Arabiemiraatit

Tuloksia la 12.10.

Naisten trap 125 kiekkoa + finaali 50 kiekkoa: 1) Aeriel Skinner Yhdysvallat 43 (119), 2) Laetisha Scanlan Australia 41 (122), 3) Alessia Iezzi Italia 31 (120), 4) Fatima Galvez Espanja 27 (122), 5) Ashley Carroll Yhdysvallat 23 (120), 6) Jessica Rossi Italia 19 (121), … 11) Satu Mäkelä-Nummela 116, … 17) Mopsi Veromaa 109. 17 osanottajaa.

Lisää tietoa kilpailusta ja kaikki tulokset täällä.