Lapua Eurooppa cupin finaali: Joonas Kallio hopealle isopistoolissa
12.10.2019 klo 14:14
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Isopistoolin mitalikolmikko Joonas Kallio, Ruslan Lunev ja Stephan Trippel. (Kuva: Teemu Lahti)

Joonas Kallio sijoittui isopistoolissa hienosti toiseksi, kun Lapua Eurooppa cupin finaali alkoi tänään Ranskan Chatêauroux´ssa. Marko Talvitie oli kuudes ja Teemu Lahti 12:s.

Ranskan Chatêauroux´ssa järjestetään viikonloppuna 25m iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cupin finaali. Tänään ammuttiin isopistooli, ja sunnuntaina on vuorossa vakiopistooli.

Suomussalmen Urheiluampujien Joonas Kallio sijoittui hienosti toiseksi tuloksellaan 578. Voiton vei ylivoimaisesti Azerbaidzhanin Ruslan Lunev, jonka voittotulos oli 588. Kolmanneksi sijoittunut Saksan Stephan Trippel ampui saman tuloksen kuin Kallio, mutta ”napakympit” olivat suomalaisen hyväksi 23-19.

– Pito ja tuntuma aseeseen olivat hyviä heti alusta lähtien. Tarkkuusosalla pari sarjaa jäi vähän alas, ja se vähän jäi harmittamaan. Pikaosalla meinasi jännittää, mutta sain useimmiten repäistyä ihan kohtuullisen lähelle keskustaa. Mitali tällaisessa kisassa tuntuu oikein hyvältä, Kallio sanoi kilpailun jälkeen.

Hyvää suomalaispanosta täydensi Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie, joka sijoittui kuudenneksi (575). Kallion seuratoveri Teemu Lahti oli 12:s (567).

Lahti kehui kaksi vuotta sitten käyttöönotettua ampumarataa erinomaiseksi. Ranskan ampumaurheiluliitto kunnosti entisen sotilastukikohdan moderniksi ampumaradaksi 30 miljoonalla eurolla.

– Tarkkuusosalla oli vaikeuksia saada kunnollista otetta ja osumat pyrkivät kasaantumaan vasemmalle ohi  kympin. Tarkkuusosa jäikin vaatimattomaksi. Pikaosassa suoritustekniikka ”kiihtyi” ja aloin hätiköidä liipaisun tekemisen kanssa. Ei siis jäänyt kovin paljon kerrottavaa. Nyt keskityn huomiseen vakiopistooliin ja parannan tekemisen tasoa, Lahti sanoi.

Chatêauroux´ssa on käynnissä myös 300m kiväärilajien Lapua Eurooppa cupin finaali. Siinä ei ole suomalaisia mukana.

Lapua Eurooppa cupin finaali, 25m iso- ja vakiopistooli
12.-13.10. Chatêauroux, Ranska

Tuloksia la 12.10.

25m isopistooli: 1) Ruslan Lunev Azerbaidzhan 588, 2) Joonas Kallio Suomi 578/23x, 3) Stephan Trippel Saksa 578/19x, … 6) Marko Talvitie 575, … 12) Teemu Lahti 567. 17 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.