Juha Myllymäelle paratrapin MM-hopeaa, Vesa Järvinen kuudes
13.10.2019 klo 09:33
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juha Myllymäki sai MM-hopeaa Sydneyssä. Mitalikuvat päivitetään myöhemmin. (Kuvat: Pekka Maunula)

Juha Myllymäki on saavuttanut hopeaa para-ampumaurheilun MM-kilpailuissa Australian Sydneyssä. Hän sijoittui hienosti toiseksi trapin PT1-luokassa. Vesa Järvinen oli kuudes trapin PT2-luokassa.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut ovat käynnissä Australian Sydneyssä. Suomea edustivat trapissa Vesa Järvinen (PT2) ja Juha Myllymäki (PT1). Paratrapissa luokka PT2 tarkoittaa seisten ampuvia, joilla on kuitenkin alaraajavamma. PT1:ssä ammutaan istuen, yleensä pyörätuolissa.

Kaustisen Pohjan-Veikkoja edustava Myllymäki oli avauspäivän eli lauantain 75 kiekon jälkeen seitsemäntenä, mutta selvitti sunnuntaina tiensä kuuden parhaan finaaliin rikottuaan peruskilpailussa 100 kiekkoa (20+19+19+21+21). Isäntämaan Scottie Brydon teki uuden maailmanennätyksen, kun hän teki tuloksen 113.

– Peruskisani kulki väkinäisesti, sillä joka osumasta piti vääntää. Niinhän siinä sitten kävi, että nippanappa selvisin kuudentena finaaliin. Se oli kuitenkin toiseksi paras tulokseni, Myllymäki sanoi ja kehui Pekka Maunulaa, jonka valmennuksessa kehitys on ollut ”hurjaa”.

– Tulokseni tuntui jo pieneltä pettymykseltä.

Myllymäki ja Italian Oreste Lai ampuivat finaalissa tuloksen 34/50, joten maailmanmestaruus ratkaistiin shoot offissa eli uusinnassa. Kultamitali ojennettiin italialaiselle ja hopeamitali suomalaiselle, kun uusinta päättyi tulokseen 1-0.

– Finaali sujui kohtuullisesti ja oli rennompaa tekemistä kuin peruskisassa. Ase liikkui ja valmennus antoi pikku vinkkejä. Niin päästiin tilanteeseen, jossa Lain kanssa oltiin tasatuloksessa. Hän vei lopulta uusinnan. Nälkää siis jäi, Myllymäki sanoi ja kehui Suomen joukkuetta, jossa kaikki tsemppaavat toisiaan.

Ison-Britannian Allan Ritchie oli kolmas. ME:n ampunut Brydon jäi finaalissa kuudenneksi.

Vesa Järvinen Sydneyn MM-radalla.

Sibbo Skyttegilleä edustava Järvinen teki PT2-luokan peruskilpailun toiseksi parhaan tuloksen 113 (22+20+24+25+22). Italian Antonino Ventre oli ykkönen rikottuaan 114 kiekkoa.

Finaalissa Italia otti komean kolmoisvoiton Alessandro Spagnolin, Saverio Cucitin ja Raffaele Talamon toimesta. Ventre sijoittui viidenneksi ja Järvinen kuudenneksi.

Peruskilpailu meni Järvisen mukaan ”suhtkoht” suunnitelmien mukaan, mutta finaalissa ammunta ei sujunut toivotulla tavalla.

– Nyt tulee pieni tauko ammuntaan, ja sen jälkeen aloitan valmistautumisen seuraavaa kautta varten. Taas tuli paljon uutta oppia tulevaa varten, hän sanoi.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut
9.-19.10. Sydney, Australia

Tuloksia su 13.10.

Trap PT1 125 kiekkoa + finaali 50 kiekkoa: 1) Oreste Lai Italia 34/uusinta 1 (105), 2) Juha Myllymäki Suomi 34/0 (100), 3) Allan Ritchie Iso-Britannia 23 (110), 4) Abdolreza Tavasolikhah Iran 18 (102), 5) Scottie Brydon Australia 14 (113/ME), 6) Davide Fedrigucci Italia 11 (103). 12 osanottajaa.

Trap PT2 125 kiekkoa + finaali 50 kiekkoa: 1) Alessandro Spagnoli Italia 40 (106), 2) Saverio Cuciti Italia 37 (108), 3) Raffaele Talamo Italia 26 (101), 4) Ignacio Oloriz Sanz Espanja 23 (113), 5) Antonino Ventre Italia 19 (114), 6) Vesa Järvinen Suomi 14 (113), 7) Rajveer Sekhon Intia 101/0. 11 osanottajaa.

Lisää tietoa kisoista täällä. Kaikki tulokset täällä.