Lapua Eurooppa cupin finaali: Joonas Kallio vakiopistoolin 9:s
13.10.2019 klo 13:05
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen joukkue Ranskassa: Teemu Lahti (vas.), Marko Talvitie ja Joonas Kallio. (Kuva: Risto Aarrekivi)

Joonas Kallio oli vakiopistoolissa yhdeksäs, kun Lapua Eurooppa cupin finaali päättyi tänään Ranskan Chatêauroux´ssa. Teemu Lahti oli 12:s ja Marko Talvitie 17:s.

Ranskan Chatêauroux´ssa järjestettiin viikonloppuna 25m iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cupin finaali. Eilen ammuttiin isopistooli, ja sunnuntaina oli vuorossa vakiopistooli.

Suomussalmen Urheiluampujien Joonas Kallio sijoittui eilisessä isopistoolissa hienosti toiseksi. Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie oli kuudes ja Kallion seuratoveri Teemu Lahti 12:s.

Kallio oli vakiopistoolissa yhdeksäs tuloksellaan 562. Lahden (555) sijoitus oli sama kuin eilen, ja Talvitie oli 17:s tuloksellaan 549. Slovenian Joze Ceper voitti vakiopistoolin 575 pisteellään. Kakkos- ja kolmossijat menivät Ranskaan, kun Patrice Duviel teki tuloksen 573 ja Boris Artaud tuloksen 568.

– Vaikka tuloksellisesti parempiakin vakiopistoolin kisoja olen Eurooppa cupissa tänä vuonna ampunut, niin kisana tämän päiväinen oli paras. Viimeisellä kahdella sarjalla vaan jännitti liikaa ja tuli romahdus. Mutta sitä sattuu, ja varsin tyytyväinen olen koko viikonloppuun, Kallio summasi.

Lahti puolestaan sanoi, että vakiopistoolikisassa oli yritystä kovasti, ja silloin voi käydä niin, että ”osumat  eivät tapaa kymppiä tavoitellulla tavalla”.

– Tulostaso jäi vaatimattomaksi. Ehkä olisi pitänyt malttaa pitää taukoa kauden aikana. Onhan tässä tammikuun alusta hakattu yhdellä viikon tauolla, Lahti sanoi.

– Ensi vuonna pitää malttaa pitää taukoa treeneistä. Nyt alkaa metsästysharrastukseen keskittyminen ja  hermojen lepuuttaminen.

Talvitie oli isopistooliin tyytyväinen, mutta sanoi, että parannettavaakin vielä jäi Kiinaan. Hän viittasi pian alkaviin CISM:n Military World Games -kisoihin.

– Odotan itseltäni isossa ja sotilaspika-ammunnassa enemmän. Vakiopistoolissa en tänä vuonna ole saanut yhtään ehjää kisaa eikä tullut nytkään, mikä ei yllättänyt. Jätetään ne repäisyt vähemmälle ensi vuonna, mutta ammutaan nyt ensin tämä ruutikausi loppuun.

Chatêauroux´ssa ammuttiin myös 300m kiväärilajien Lapua Eurooppa cupin finaali, mutta siinä ei ollut suomalaisia mukana.

Lapua Eurooppa cupin finaali, 25m iso- ja vakiopistooli
12.-13.10. Chatêauroux, Ranska

Tuloksia su 13.10.

25m vakiopistooli: 1) Joze Ceper Slovenia 575, 2) Patrice Duviel Ranska 573, 3) Boris Artaud Ranska 568, … 9) Joonas Kallio 562, … 12) Teemu Lahti 555, … 17) Marko Talvitie 549. 19 osanottajaa.

Kaikki tulokset täällä.