Timo Nyströmille näkövammaisten MM-kultaa
15.10.2019 klo 08:51
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

”Nyt on sairaan hyvä fiilis”, maailmanmestari Timo Nyström riemuitsi. (Kuvat: Timo Vaitiniemi)

Mikkeliläinen Timo Nyström on voittanut näkövammaisten kultaa para-ampumaurheilun MM-kilpailuissa Australian Sydneyssä.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut ovat käynnissä Australian Sydneyssä. Suomalaisittain kisat jatkuivat yhden välipäivän jälkeen tiistaina, kun Timo Nyström (Mikkelin Ampujat) kilpaili näkövammaisten ilmakiväärin VI-luokan makuuasentokilpailussa.

Nyström teki peruskilpailun toiseksi parhaan tuloksen 604,1 pistettä. Norjan Daniel Waloe oli ykkönen 605,1 pisteellään. Finaaliraja oli 591,8.

Timo Nyström MM-kisavauhdissa tiistaina.

Finaalissa miesten osat vaihtuivat, sillä Nyström voitti MM-kultaa uudella finaalin maailmanennätystuloksella 242,3 pistettä. Hopealle sijoittunut Waloe hävisi suomalaiselle 3,2 pistettä. Nyström kohensi entistä ME:tä 7,2 pisteellä.

– Eilisissä virallisissa harjoituksissa huomasin, että pystyn tekemään hyviä laukauksia, vaikka olenkin ampunut täällä aika rauhallisesti. Minulle tuli sellainen tunne, että tänään voi tapahtua ihan mitä hyvänsä. Niin siinä sitten kävi, Nyström myhäili.

– Peruskilpailussa tein hyvää suoritusta. Oli aika paljon huonoja ysejä, mutta sitten tuli paljon hyviä kymppejäkin. Tuli sellainen luottamus, että kyllä tämä tästä irtoaa. Olin välillä äkäinen itselleni, mutta sitten purin asennon, aloitin uudestaan, rauhoituin ja nautin ammunnasta ja osumista – kuten olen tehnyt jo vuodesta vuodesta 1996 lähtien.

– Finaalin eka laukaus oli 9,5, jolloin ajattelin, että ”Timo, Timo, näin ei pidä aloittaa”. Oli hirveää säheltämistä, ja sanoin itselleni, ettei näin. Kolmannella laukauksella mietin, kuinka paljon aikaa on jälljellä ja oli kiire meininki, Nyström kertasi finaaliaan.

– Yhdestoista laukaus oli 10,7. Se oli hyvä osuma, ja sanoin itselleni, että nyt alkaa nousu – rauhallisesti nautiskellen eikä kuuta taivaalta tavoitellen. Sieltä sitten noustiin norjalaisen ohi. Lopulta olin kahden pisteen turvin keulilla ja ennen viimeistä laukausta päätin tehdä vain varman perussuorituksen, suurinpiirtein keskelle.

– Nyt minulla on kultamitali kaulassa ja sairaan hyvä fiilis! Olemme tulleet pitkälle, koska näkövammaiset eivät ole aikaisemmin olleet IPC:n kisoissa. Olen iloinen, että olen ollut näin pitkään mukana ja muitakin on nyt nousemassa.

Nyströmin ilmakiväärin pystyasentokilpailu on vuorossa torstaina. Samana päivänä Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) kilpailee 50m pienoiskiväärin makuukilpailussa (R6). Myllyllä on jo maapaikka saavutettuna Sydneyn paralympialaisiin 2020.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut
9.-19.10. Sydney, Australia

Tuloksia ti 15.10.

10m ilmakivääri makuu, VI-luokka: 1) Timo Nyström Suomi 242,3/ME (604,1), 2) Daniel Waloe Norja 239,1 (605,1), 3) Jim Sadecki Yhdysvallat 218,8 (591,8), 4) Krzysztof Ruskiewicz Puola 197,4 (602,7), 5) Jason Pepper Yhdysvallat 176,1 (593,3), 6) Patrick Moor Itävalta 154,9 (601,5), 7) Katarzyna Orzechowska Puola 132,8 (601,2), 8) Michael Whapples Iso-Britannia 106,4 (599,3). 12 osanottajaa.

Lisää tietoa kilpailuista täällä. Kaikki tulokset täällä.