Automatiikka Loviisankin tulospalveluun
28.10.2019 klo 07:47
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Loviisan Ampumaseura harppasi uuteen aikaan lauantaina alkaneissa syyskisoissaan. Liikuntahalliin oli pystytetty 30-paikkainen ilma-aserata, jossa perinteiset pahvitaulut vaihtuivat kotimaiseen InBand-laitteistoon. Taulutarkastajat ovat jääneet työttömiksi tai siirtyneet muihin tehtäviin automatiikan hoitaessa nopeasti tulospalvelun.

Teksti: Matti Erkkilä

Loviisan kaupunki avusti laitteistohankintaa reilulla 10 prosentin osuudella.

Nimekkäin vierailija oli lauantaina edustustehtävissä monasti ollut Poliisien Ampumaseuran Reetta Lustig. Hän liipaisi pistoolillaan 552 pisteen kärkituloksen.

Miesten ilmapistoolissa tarkin oli Poliisien Ampumaseuran Artjom Frojan tuloksella 561 pistettä. Kotkan Juha Valjus jäi kahden pisteen päähän. Kaksikko on monen vuoden ajan ollut ”atomikaupungissa” ilmapistoolin kärkisijoilla.

Asikkalan Ampumaseuran Lauri Syrjä, 16, yllätti sunnuntaina kivääriampujat. Hän laukoi 18-vuotiaiden sarjassa mainion 619,6 pisteen voittotuloksen. Lähimmäksi yltivät naisten sarjan voittaja PiekSA:n Essi Heiskanen (619,5), KitA:n Inka Havukainen (619,3) ja TSA:n Anna-Maria Siivonen (616,4).

Ilmakiväärin kisassa ilahdutti 10-vuotiaat, jotka ampuivat istumatueltä. Yhteensä kuuden ampujan kisaan oosallistui tyttöjä ja poikia. Tarkin oli RS:n Ida Avellan.

Loviisan Ampumaseuran kisajärjestäjät jännittivät turhaan uuden tulospalvelujärjestelmän toimivuutta.

Tulokset täällä.