Marianne Palo hyvässä vireessä Kankaanpää Openissa
16.11.2019 klo 19:31

Marianne Palo oli hyvässä vireessä, kun lauantaina ammuttiin ilma-aseiden Kankaanpää Openin avauspäivä.

Kankaanpään Ampumaurheilijat (KaA) järjestää tänä viikonloppuna Mikko Nordquistin muistokilpailuna Kankaanpää Open 2019 -tapahtuman. Lauantaina ammuttiin ilmakiväärin ja -pistoolin sarjat M, M20, N ja N20.

Ruotsi otti miesten ilmakiväärissä kaksoisvoiton, kun Marcus Madsen voitti finaalin ja Ludwig Wässman sijoittui toiseksi. Isäntäseuran Juho Kurki oli kolmas ja RS:n Joni Stenström neljäs. Kurjen peruskisan tulos oli 621,1 ja Stenströmin 622,8.

Naisten ilmakiväärin ykkönen oli Marianne Palo (IMAS). Hän teki peruskisassa tuloksen 623,9 ja finaalissa voittotuloksen 249,0. Mira Mäkelän (LappjA) peruskisan tulos oli 622,7 ja Inka Havukaisen 620,0.

PiekSA:n Essi Heiskanen oli N20-sarjan ilmakiväärin finaalin ykkönen tuloksellaan 243,8. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 615,9.

Ilmapistoolissa parhaat peruskilpailun tulokset olivat PAS:n Aleksi Pirttimäen 565 miesten sarjassa, KokMAS:n Ritva Karrin 564 naisten sarjassa ja LappjA:n Esa Savolan 558 M20-sarjassa. He olivat ykkösiä myös finaaleissa.

Sunnuntaina käydään jatkokilpailu samoille sarjoille. Lauantain ja sunnuntain kilpailujen yhteistulosten sekä arvan perusteella valitaan osallistujat superfinaaleihin, joissa sarjoja on kaksi: ilmakivääri ja ilmapistooli. Kyseessä on tapahtuman oma pudotuskilpailu.

Superfinaaleissa jokaista laukausta seuraa varoituksen jakaminen huonoimman laukauksen suorittajalle. Kahdesta varoituksesta tie eteenpäin katkeaa. Julistettavaksi jäljelle jää lopulta voittaja. Superfinaalissa jaetaan rahapalkintoja viidelle parhaalle. Voittajat saavat 500 euroa.