Kankaanpää Openin superfinaalien voitot Reetta Lustigille ja Ruotsin Viktor Klemmedsonille
17.11.2019 klo 21:25

Reetta Lustig voitti ilmapistoolin superfinaalin sunnuntaina Kankaanpää Openissa. Ilmakiväärin voitto meni Ruotsin Viktor Klemmedsonille.

Kankaanpään Ampumaurheilijat (KaA) järjesti viikonvaihteessa Mikko Nordquistin muistokilpailuna Kankaanpää Open 2019 -tapahtuman. Lauantaina ammuttiin ilmakiväärin ja -pistoolin sarjat M, M20, N ja N20, ja sunnuntaina olivat vuorossa lajien superfinaalit.

Sunnuntaina käytiin siis jatkokilpailu lauantain sarjoille. Lauantain ja sunnuntain kilpailujen yhteistulosten sekä arvan perusteella valittiin osallistujat superfinaaleihin, joissa oli kaksi sarjaa: ilmakivääri ja ilmapistooli. Kyseessä on tapahtuman oma pudotuskilpailu.

Superfinaaleissa jokaista laukausta seuraa varoituksen jakaminen huonoimman laukauksen suorittajalle. Kahdesta varoituksesta tie eteenpäin katkeaa. Julistettavaksi jäljelle jää lopulta voittaja. Superfinaalissa jaettiin rahapalkintoja viidelle parhaalle. Voittajat saivat 500 euroa.

Ruotsi otti ilmakiväärissä kaksoisvoiton, kun Viktor Klemmedson oli ykkönen ja Ludwig Wässman kakkonen. Isäntäseuran Juho Kurki sijoittui kolmanneksi. Marcus Madsen täydensi hyvää ruotsalaispanosta sijoittumalla neljänneksi. Naisten ilmakiväärin eilen voittanut Marianne Palo (IMAS) oli viides.

Reetta Lustig (PAS) voitti ilmapistoolin superfinaalin. Ritva Karri (KokMAS) oli toinen ja Ella Hakala (IMAS) kolmas. Jyrki Turja (LSA) otti neljännen sijan ja Kai Jahnsson (PAS) viidennen sijan.