Heikki Lähdekorpi pisteen päähän Suomen ennätyksestä Lapua GP:ssä. Ida Heikkilälle uusi SE.
30.11.2019 klo 19:07
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin kansallinen kilpailu Lapua GP ammuttiin lauantaina Lapualla. Heikki Lähdekorpi ampui tuplavoittoon ja jäi pisteen päähän Suomen ennätyksestä.

Kuvassa päivän parhaat: Ida Heikkilä N20, Heikki Lähdekorpi M ja Aaro Vuorimaa M20. (Kuva: Sami Heikkilä)

Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi Heikki Lähdekorpi (SA). Hän ampui liikkuvan maalin sekajuoksuilla tuloksen 391, joka jää vain pisteen päähän voimassa olevasta Suomen ennätyksestä. Toiseksi tähtäsi Krister Holmberg (RS) tuloksella 381. Pronssista käytiin uusinta Niklas Hyvärisen (RS) ja Tomi-Pekka Heikkilän (Kymppi 64) välillä, kun molemmat ampuivat tulokset 379. Uusinnan voitti Heikkilä pistein 20-19.

– Se oli hyvä sekarisetti. Ei vaan vielä riittänyt Suomen ennätykseen. Korvienväli, kun kestää niin saadaan kyllä tulosta pihalle, Lähdekorpi selventää.

Myös normaalijuoksuilla nähtiin huipputulos, kun Tomi-Pekka Heikkilä sivusi ennätystään tähdäten taululle lukemat 583. Toiseksi peruskilpailussa ampui Heikki Lähdekorpi tuloksella 572, kolmanneksi Sami Heikkilä 569 (Kymppi 64) ja neljänneksi Krister Holmberg 563. Neljä parasta eteni mitaliotteluihin, joista voittajaksi nousi Lähdekorpi. Hopeaa nappasi Krister Holmberg ja pronssiottelun voitti Tomi-Pekka Heikkilä.

Nuorten sarjassa nähtiin myös onnistumisia. Lapuan Aaro Vuorimaa ampui normaalijuoksuilla hyvän tuloksen 571.

– Oma ammunta sujui hyvin ainakin normaalijuoksuissa. Kauden ekaksi kisaksi hyvät tulokset ja tästä on hyvä jatkaa kohti ruotsia ja tammikuussa Poriin, kertoo Vuorimaa.

N20 sarjassa voitot vei Ida Heikkilä (KeuSA). Hän ampui normaalijuoksuilla uuden Suomen ennätyksen 535 ja sekajuoksuilla 342.

– Tuli hyviä kymppiputkia, johon väliin vähän huonompia vetoja. Sekareissa oli aluksi kymppi vähän hukassa, mutta lopulta sekin löytyi, kommentoi Ida Heikkilä

Seuraavaksi liikkuvan maalin maajoukkue suuntaa kilpailemaan Ruotsiin ensi viikonloppuna.

Kaikki tulokset tästä: LAPUA GP – TULOKSET