Heikki Lähdekorpi ja Aaro Vuorimaa hopealle Eskilstunassa
7.12.2019 klo 19:55
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin maajoukkue kilpaili tänään Ruotsin Eskilstunassa. Kilpailut ovat yksi liikkuvan maalin EM-näyttökilpailuista ilma-aseiden EM-kilpailuihin. Päivän parhaat suomalaiset olivat Heikki Lähdekorpi miehissä ja Aaro Vuorimaa nuorissa.

Heikki Lähdekorpi. (Kuva: Lassi Palo)

Ruotsin Eskilstunassa järjestetään tänä viikonloppuna avoin kansainvälinen kilpailu. Avauspäivänä lauantaina nähtiin onnistumisia, kun Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi taisteli itsensä hopealle 10m normaalijuoksuissa. Lähdekorpi ampui peruskilpailuissa tulokset 570, jolla hän eteni mitaliotteluihin sijalta kolme. Välierässä Lähdekorpi kukisti Ruotsin Emil Martinsonin pisten 6-1 ja eteni finaaliin, jossa vastaan asettui toinen ruotsalainen Jesper Nyberg. Tiukassa finaalissa Lähdekorpi taipui Ruotsalaiselle pisten 6-8.

Muut suomalaismiehet sijoittuivat myös kärjen tuntumaan, kun Topi Hulkkonen (ESA), Krister Holmberg (RS) ja Niklas Hyvärinen (RS) ampuivat saman tuloksen 567 ja jäivät pisteen päähän mitaliotteluista. Heille siis sijat 5., 6. ja 7.

Nuorissa peruskilpailun parhaasta tuloksesta vastasi Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa ampuen tuloksen 567. Tuloksellaan Vuorimaa eteni mitaliotteluun, jossa välierässä vastaan asettui Ida Heikkilä (KeuSA). Poikkeuksellisesti tässä kilpailussa tytöt ja pojat ampuivat samassa sarjassa. Välierän Vuorimaa voitti pistein 6-0 ja eteni näin finaaliin. Finaalissa Vuorimaa kuitenkin taipui, kun Ruotsin Andreas Bergström vei ottelun pistein 6-3. Ida Heikkilä hävisi pronssiottelun pistein 7-9 sijoittuen kilpailussa neljänneksi. Toni Annala (JjA) ampui sijalle 5. tuloksella 539 ja Mikko Hakala (K-64) sijalle 7. tuloksellaan 521.

Kilpailut jatkuvat huomenna 10m sekajuoksuilla.

Tulokset:

2019-12-07 Final senior

2019-12-07 Senior

2019-12-07 Final junior

2019-12-07 Junior