Action airin SM-kilpailut käytiin Nokialla
12.12.2019 klo 06:58
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Action air sopii mainiosti nuoremmillekin ampujille. Tässä NoSA:n Vilma Kuutin tyylinäyte. (Kuva: Anna-Katriina Salomaa)

Practicalin ilma-aseluokan action airin SM-kilpailut ammuttiin viime viikonloppuna Nokialla, ja niiden myötä SAL:n juhlavuoden SM-kisarupeama saatiin päätökseen.

Teksti: Mika Vuolle

Kilpailu oli samalla kansainvälinen kilpailu. Kuninkuusluokka openin voiton vei Macaosta Suomeen saapunut kärkipään ampujiin lukeutuva Ka Seng Leong, joka piti 12 osion kilpailussa sellaista vauhtia, ettei eurooppalaisille jäänyt sanansijaa. Yhdeksän prosentin keula kaikkien luokkien yhteisissä lopputuloksissa osoitti, että lajin valtikka lepää edelleen tukevasti Aasiassa.

Suomalaisittain kovatasoisin ja kiinnostavin luokka tänä vuonna oli standard-luokka, jonka SM-tittelin voitti Kim Leppänen. Viimevuotisen open-luokan kakkossijan tällä kertaa kullaksi kirkastanut Leppänen oli samalla myös kilpailun paras eurooppalainen ampuja. Openissa Suomen mestariksi ampui Lauri Jantunen, venäläisten hallitsemassa production-luokassa Roy Juurijoki ja classic-luokassa Jesse Nio, joka onnistui pitämään nuoret ja nopeasti kehittyneet venäläiset takanaan.

Naisissa Suomen mestareiksi ampuivat Jenny Koskimäki openissa, Pirjo Leinonen standard-luokassa ja Anna-Katriina Salomaa production-luokassa.

Kilpailun tulokset: https://hitfactor.fi/matchMainPage?matchId=a29cd581-abef-44d9-b230-65a5fc72561b