Practicalin MM-esikisat Thaimaassa: Saara Nyman kolmas
18.12.2019 klo 08:00
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Saara Nyman sijoittui Thaimaassa open lady -sarjassa kolmanneksi.

Viime viikon lopulla Thaimaan Pattayalla ammuttiin Asia Pacific Extreme Open -kilpailu, L3-tasoinen iso kansainvälinen pistoolikilpailu practicalissa.

Teksti: Mika Vuolle
Kuvat: Tony Pasanen

Kilpailu on yksi neljästä IPSC:n Extreme cupin kisasta. Muut cup-kilpailut on järjestetty Tsekeissä, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Tällä kertaa Thaimaan kisan arvoa nosti se, että samoissa maisemissa ratkotaan ensi vuonna MM-tittelit.

Thaimaassa oli mukana neljä suomalaisampujaa: Iiro Vanne, Saara Nyman, Mikael Toivonen ja Ilmari Korpi. Lisäksi Tony Pasanen osallistui kilpailuun kansainvälisenä IROA-tuomarina.

Kisaurakka käsitti kolme pitkää ja raskasta ampumapäivää ja MM-tasoisen kattauksen haasteita eli yhteensä 30 osiota. Ampujia kilpailussa oli mukana kaikkiaan 435 ampujaa eri puolilta maailmaa, valtaosa kuitenkin aasialaisia.

Suomalaisista Thaimaassa parhaiten menestyi Saara Nyman, joka sijoittui kisassa open-divisioonan naisten sarjassa hienosti kolmanneksi. Kakkossijakin väi vain yhden taulun unohduksen ja sen myötä menetettyjen pisteiden päähän.

Nyman kiitteli kisan jälkeen hienosti sujuneita järjestelyitä ja suoraviivaisia, mutta silti riittävän haastavia stageja.

– Taulun unohdin ampua, kun olin todella väsynyt siinä kohtaa, mutta muuten olen suoritukseeni tyytyväinen. Suomalaiselle vaikeinta Thaimaassa oli kuumuus, mutta onneksi meille sattui kaksi aamuvuoroa ja vain yksi iltapäivä, sillä aamulla oli kuitenkin mukavan viileää, Nyman kertoi.

Production optics -luokassa Iiro Vanne ampui niin ikään vakuuttavasti ollen lopputuloksissa kuudes.

Suomalaiset Asia Pacific Extreme Openissa.

Muiden suomalaisampujien sijoitukset olivat Mikael Toivonen 38:s openissa ja Ilmari Korpi 42:s standard-divisoonassa.

– Päivät olivat todella pitkiä varsinkin tuomareille, mutta tämä toimi kaikille hyvänä valmistautumisena ja tutustumisena ensi vuonna täällä pidettävään MM-kisaan, Tony Pasanen tuumaili kisan jälkeen.

Kilpailun tulokset: https://2019.asiapacificextremeopen.com/index.php