EM-kisojen tekninen delegaatti tutustui Kisakallioon
4.2.2020 klo 13:11
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ghislaine Briez tutustui Susi Training Centeriin, missä ammutaan ilmakiväärin ja -pistoolin peruskilpailut. (Kuvat: Lassi Palo)

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään vuoden kuluttua Kisakallion urheiluopistossa. Kisojen tekninen delegaatti, ranskalainen Ghislaine Briez tutustui kisapaikkaan tiistaina.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa runsaan vuoden kuluttua eli 27.2.-8.3. Kisoissa ammutaan 10m kivääri- ja pistoolilajit sekä liikkuvan maalin lajit miesten, naisten, poikien (M20) ja tyttöjen (N20) sarjoissa.

Ghislaine Briez ja finaalirata.

EM-kisojen tekninen delegaatti, ranskalainen Ghislaine Briez saapui eilen Suomeen ja tutustui tänään Kisakallion tuleviin suorituspaikkoihin. Hän on Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) teknisen komitean puheenjohtaja.

– Tunnen Kisakallion jo aiempien vierailujeni perusteella. Tämä on erinomainen paikka järjestää EM-kilpailut. Olosuhteet ja suorituspaikat ovat hyvät. Taso on pidettävä korkealla, Briez hymyili.

Briez vierailee Kisakalliossa nyt kolmatta kertaa.

Kisakallion rehtori Asko Härkönen kertoi Briezille urheiluopiston historiasta ja toiminnoista ja sitten EM-kilpailujen pääsihteeri Elina Kaukojärvi ja kilpailun johtaja Marko Leppä kertoivat ajankohtaisista asioista sekä missä kisajärjestelyissä juuri nyt mennään.

Kisakallion EM-kisoihin odotetaan osallistuvan vajaat 50 maata ja noin 800 urheiluampujaa. Valmentajat ja muut taustajoukot mukaan lukien kisavieraiden määrä nousee noin tuhanteen. Ilma-aseiden EM-kisat pidettiin edellisen kerran Suomessa vuonna 2012, jolloin kisapaikkana toimi Vierumäen urheiluopisto.

EM-kisojen ilmakiväärin ja -pistoolin peruskilpailut ammutaan 90-paikkaisella radalla, joka rakennetaan Susi Training Centeriin. Liikkuvan maalin peruskisat ammutaan päärakennuksen Taito-salissa. Kaikkien lajit finaalit ammutaan päärakennuksessa sijaitsevassa hallissa, jonne rakennetaan 350 katsojaa vetävä katsomo. Jäähalliin rakennetaan urheilijoiden ”olohuone” ja pukuhuoneet sekä yhteistyökumppaneiden näyttelytilat. Susi Center ja jäähalli yhdistetään tilapäisellä käytävällä.

Kisakalliossa järjestetään kaksi viikkoa ennen EM-kilpailuja ilma-aseiden SM-kilpailut (M, N, M20 ja N20), joissa on sama tuomaristo kuin EM-kisoissa ja joissa testataan laitteistoja. SM-kisojen ajankohta on 12.-14.2.