Eetu Kallioisella ja Oskari Kössillä hyvä avauspäivä Kypros GP:n skeetissä
15.2.2020 klo 18:21
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Haulikkolajien kansainvälinen Kypros GP jatkui yhden harjoituspäivän jälkeen lauantaina Nikosiassa. Eetu Kallioinen rikkoi kahden muun kilpailijan tavoin kaikki ensimmäisen kilpailupäivän 75 kiekkoa ja on miesten skeetin jaetulla ykkössijalla. Oskari Kössi on neljäntenä (74). Eemil Pirttisalo on miesten trapissa parhaana suomalaisena 39:ntena.

Haulikkolajien kansainvälisen Kypros GP:n kilpailutapahtumat jatkuivat lauantaina Nikosiassa. Tänään ammuttiin miesten skeetin ja trapin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa.

Miesten skeetissä on mukana kuusi suomalaista: Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet), Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat), Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille), Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) ja Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille).

Avauspäivän parhaan suomalaistuloksen teki Kallioinen, joka rikkoi Kreikan Ethymios Mitaksen ja Kyproksen Nicolas Vasilioun kanssa kaikki 75 kiekkoa. Kolmikko on siis jaetulla ykkössijalla. Kössi on hyvissä asemissa neljäntenä (74).

Suomea edustavat trapissa Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys), Matias Koivu (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille) ja Simo Köylinen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat).

Pirttisalo on parhaana suomalaisena 39. sijalla tuloksellaan 66. Ison-Britannian Steven Scott teki avauspäivän parhaan tuloksen 73. Kuusi miestä on tuloksessa 72.

Kypros GP päättyy sunnuntaina, jolloin ammutaan miesten skeetin ja trapin viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit.

Vuoden ensimmäinen haulikkolajien maailmancup järjestetään Nikosiassa 4.-13. maaliskuuta. Kilpailussa ei ole jaossa olympiamaapaikkoja Tokioon.

Suomella on tähän mennessä ampumaurheilussa Tokioon kaksi maapaikkaa, jotka ovat saavuttaneet Lari Pesonen miesten skeetissä ja Satu Mäkelä-Nummela naisten trapissa. Mäkelä-Nummela nimettiin joulukuussa ensimmäisten suomalaisurheilijoiden joukossa olympialaisiin.

Eurooppalaisten haulikkoampujien viimeinen mahdollisuus saavuttaa maapaikkoja Tokion olympialaisiin on toukokuussa, jolloin Ranskan Chateauroux´ssa järjestetään EM-kilpailut 6.-20. toukokuuta. Jaossa on kaikkiaan kuusi maapaikkaa (miesten trap 1, miesten skeet 2, naisten trap 1 ja naisten skeet 2).

Kypros GP (skeet, trap)
9.-17.2. Nikosia, Kypros

Tilanteita la 15.2.

Miesten trap, 1. kilpailupäivä (75/125 kiekkoa): 1) Steven Scott Iso-Britannia 73, 2) Valentin Kotshurov Venäjä 72, 3) Bostjan Macek Slovenia 72, 4) Andres Kull Viro 72, 5) Valeri Jarov Venäjä 72, 6) Adonis Milona Kypros 72, 7) Josip Glasnovic Kroatia 72, … 39) Eemil Pirttisalo 66, … 48) Mirka Kyyrönen 64, … 62) Matias Koivu 62, … 83) Simo Köylinen 60. 126 osanottajaa.

Miesten skeet, 1. kilpailupäivä (75/125): 1) Eetu Kallioinen Suomi, Ethymios Mitas Kreikka, Nicolas Vasiliou Kypros 75, 4) Oskari Kössi 74, … 25) Timo Laitinen 71, … 32) Lari Pesonen 70, … 69) Tommi Takanen 65, … 71) Timi Vallioniemi 65. 105 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.