Kypros GP päättyi: Eetu Kallioinen skeetin viides
16.2.2020 klo 16:38

Eetu Kallioinen sijoittui miesten skeetissä viidenneksi, kun haulikkolajien kansainvälinen Kypros GP päättyi sunnuntaina Nikosiassa. Miesten trapissa Eemil Pirttisalo sijoittui parhaana suomalaisena 29:nneksi.

Haulikkolajien kansainvälinen Kypros GP päättyi sunnuntaina Nikosiassa. Päätöspäivänä ammuttiin miesten skeetin ja trapin toisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa ja finaalit.

Avauspäivän parhaan suomalaistuloksen teki skeetissä Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), joka rikkoi Kreikan Ethymios Mitaksen ja Kyproksen Nicolas Vasilioun kanssa kaikki 75 kiekkoa. Kolmikko oli siis jaetulla ykkössijalla.

Kallioinen teki tämän päivän kahdessa viimeisessä sarjassa tulokset 24+23, joten hänen peruskilpailunsa tulos oli finaaliin oikeuttava 122. Eilisen jälkeen neljäntenä olleen Oskari Kössin (Sibbo Skyttegille) sarjat olivat tänään 23+22. Hänen peruskisansa tulos oli lopulta 20:nneksi paras eli 119, kun viiden miehen finaaliuusintaan pääsi tuloksella 121.

Kallioinen sijoittui finaalissa viidenneksi. Voiton vei Viron Reino Velleste uusinnan jälkeen Mitasta vastaan.

Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) ja Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) tekivät tuloksen 118, jolla he sijoittuivat 24:nneksi ja 25:nneksi. Timi Vallioniemen (Ala-Hämeen Ampujat) tulos oli 111 ja sijoitus 66:s. Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) oli 70:s tuloksellaan 110.

Suomi 1 voitti joukkuekilpailun kolmen kiekon erolla Tanskaan (359-356). Suomen joukkueessa ampuivat Kallioinen, Kössi ja Pesonen. Kypros oli kolmas (356). Suomi 2 (Laitinen, Vallioniemi, Takanen) oli 13:s (339).

Miesten trapissa Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) sijoittui parhaana suomalaisena 29:nneksi tuloksellaan 112. Finaaliraja oli 119.

Mirka Kyyrösen (Sibbo Skyttegille) tulos oli 111, Matias Koivun (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) 108 ja Simo Köylisen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) 106. Heidän sijoituksensa olivat 31:s, 47:s ja 59:s. Joukkuekilpailussa Suomi oli seitsemäs (331).

Haulikkoampujat palaavat pian takaisin Nikosiaan, sillä siellä järjestetään vuoden ensimmäinen haulikkolajien maailmancup 4.-13. maaliskuuta. Kilpailussa ei ole jaossa olympiamaapaikkoja Tokioon.

Kypros GP (skeet, trap)
9.-17.2. Nikosia, Kypros

Tuloksia su 16.2.

Miesten skeet 125 kiekkoa + finaali 60 kiekkoa: 1) Reino Velleste Viro 55/uusinta 7 (122), 2) Ethymios Mitas Kreikka 55/6 (123), 3) Johan Birkykke Tanska 45 (122), 4) Nicolas Vasiliou Kypros 34 (124), 5) Eetu Kallioinen Suomi 27 (122), 6) Jonas Filtvedt Norja 15 (121), … 20) Oskari Kössi 119, … 24) Lari Pesonen 118, 25) Timo Laitinen 118, … 66) Timi Vallioniemi 111, … 70) Tommi Takanen 110. 105 osanottajaa.

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali 50 kiekkoa: 1) Bostjan Macek Slovenia 44 (121), 2) Valentin Kotshurov Venäjä 41 (119), 3) Andreas Makris Kypros 34 (119), 4) Valeri Jarov Venäjä 26 (120), 5) Josip Glasnovic Kroatia 23 (119), 6) Marios Sofocleous Kypros 18 (120), … 29) Eemil Pirttisalo 112, … 31) Mirka Kyyrönen 111, … 47) Matias Koivu 108, … 59) Simo Köylinen 106. 126 osanottajaa.