ISSF: Intian maailmancup saattaa siirtyä
6.3.2020 klo 12:59
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Intian maailmancupin järjestäjät ovat ehdottaneet Kansainväliselle ampumaurheiluliitolle, että maailmancup siirrettäisiin maaliskuulta myöhempään ajankohtaan, ISSF kertoo verkkosivuillaan.

Koronavirus aiheuttaa muutoksia myös ampumaurheilun tapahtumiin ja kansainväliseen kilpailukalenteriin. Epidemiatilanne muuttuu jatkuvasti, ja kansainväliset tutkimusryhmät tuottavat viruksesta päivittäin uutta tietoa. Kansainväliset urheilujärjestöt seuraavat tilannetta ja välittävät tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista urheilijoille.

Intian maailmancupin järjestäjät ovat nyt ehdottaneet Kansainväliselle ampumaurheiluliitolle (ISSF), että maailmancup siirrettäisiin myöhempään ajankohtaan.

Haulikko-, kivääri- ja pistoolilajien maailmancup piti järjestää Intian Delhissä 15.-26. maaliskuuta. Ehdotuksen mukaan maailmancup jaettaisiin kahteen osaan niin, että kivääri- ja pistoolilajien maailmancup järjestetään toukokuun ensimmäisellä viikolla (5.-12.5.) ja haulikkolajien maailmancup kesäkuun alussa (2.-9.6.).

ISSF on puolestaan lähestynyt Kansainvälistä olympiakomiteaa (KOK), jotta ampumaurheilun olympiapaikoista voitaisiin päättää lopullisesti myöhemmin kuin aiemmin on kerrottu eli 31. toukokuuta mennessä. Uusi tilanne saattaa vaikuttaa myös tämän vuoden maailmancupeihin ja olympiapaikkoihin.

Jo aiemmin ISSF oli päättänyt, ettei Delhin maailmancupissa jaeta lainkaan ranking-pisteitä, koska Intian viranomaiset eivät myöntäneet viisumia useiden maiden urheilijoille koronaviruksen takia.

Kansainvälinen paralympiakomitea (IPC) päätti jo aiemmin siirtää Al Ainin para-ammunnan maailmancupin ensi vuoteen. Se piti järjestää 11.-22. maaliskuuta.

ISSF:n uutinen täällä.