Nikosian MC: Marjut Heinonen 11:ntenä naisten skeetissä
6.3.2020 klo 15:47
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vuoden ensimmäisen ampumaurheilun maailmancupin kilpailutapahtumat alkoivat perjantaina Kyproksella. Marjut Heinonen on naisten skeetin ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 11:ntenä ja Niina Aaltonen 38:ntena. ISSF kertoi perjantaina, että Intian maailmancupin ajankohta saattaa siirtyä koronaviruksen takia.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden ensimmäisen maailmancupin kilpailutapahtumat alkoivat perjantaina Kyproksen Nikosiassa. Maailmancupin lajit ovat skeet ja trap.

Nikosiaan on ilmoittautunut kaikkiaan 335 urheilijaa, jotka edustavat 58 maata. Kilpailussa on mukana kuusitoista suomalaista ampumaurheilijaa. Heistä seitsemän kilpailee skeetissä ja yhdeksän trapissa.

Nikosian ensimmäinen laji on naisten skeet, joka alkoi perjantaina. Tänään ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa. Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) on 11:ntenä rikottuaan 69 kiekkoa (22+24+23). Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat) jatkaa kilpailua 38. sijalta tuloksellaan 62 (20+21+21).

Kilpailun kärjessä on 74 kiekkoa rikkonut Saksan Nadine Messerschmidt. Naisten skeetin viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali ammutaan lauantaina.

Huomenna ammutaan myös naisten trapin ensimmäinen päivä. Suomea edustavat Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) sekä Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) mqs-ampujana.

Nikosian maailmancup päättyy ensi viikon torstaina eli 12. maaliskuuta.

ISSF:n vuoden toinen maailmancup piti järjestää Intian Delhissä 15.-26. maaliskuuta (kivääri-, pistooli- ja haulikkolajit). Intian maailmancupin järjestäjät ovat ehdottaneet, että maailmancup siirrettäisiin koronaviruksen takia myöhempään ajankohtaan, ISSF kertoi perjantaina verkkosivuillaan.

Ehdotuksen mukaan maailmancup jaettaisiin kahteen osaan niin, että kivääri- ja pistoolilajien maailmancup järjestetään 5.-12. toukokuuta ja haulikkolajien maailmancup 2.-9. kesäkuuta.

ISSF on puolestaan lähestynyt Kansainvälistä olympiakomiteaa (KOK), jotta ampumaurheilun olympiapaikoista voitaisiin päättää lopullisesti myöhemmin kuin aiemmin on kerrottu eli 31. toukokuuta mennessä. Koronaviruksesta aiheutuva uusi tilanne saattaa vaikuttaa myös tämän vuoden muihin maailmancupeihin ja ranking-pisteisiin sekä siten olympiapaikkoihin.

Jo aiemmin ISSF oli päättänyt, ettei Delhin maailmancupissa jaeta lainkaan ranking-pisteitä, koska Intian viranomaiset eivät myöntäneet viisumia useiden maiden urheilijoille koronaviruksen takia.

Kansainvälinen paralympiakomitea (IPC) päätti jo aiemmin siirtää Al Ainin para-ammunnan maailmancupin ensi vuoteen. Se piti järjestää 11.-22. maaliskuuta.

ISSF:n maailmancup (skeet, trap)
4.-13.3. Nikosia, Kypros

Tilanteita pe 6.3.

Naisten skeet, 1. kilpailupäivä (75/125 kiekkoa): 1) Nadine Messerschmidt Saksa 74, 2) Anastasia Moltshanova Kazakstan 73, 3) Natalia Szamrej Puola 72, … 11) Marjut Heinonen 69, … 38) Niina Aaltonen 62. 45 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä. ISSF:n uutinen täällä.