Nikosian MC: Marjut Heinonen 13:s naisten skeetissä
7.3.2020 klo 16:36

Marjut Heinonen sijoittui naisten skeetissä 13:nneksi, kun haulikkolajien maailmancup jatkui lauantaina Kyproksen Nikosiassa. Niina Aaltonen oli 31:s. Marika Salmi on parhaana suomalaisena kahdeksantena naisten trapin ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden ensimmäinen maailmancup jatkui lauantaina Kyproksen Nikosiassa. Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) sijoittui naisten skeetissä 13:nneksi tuloksellaan 116 (22+24+23+23+24). Neljän naisen finaaliuusintaan pääsi kaksi kiekkoa paremmalla tuloksella (118).

– ”Helpot” pummit tympäisevät etenkin, kun finaaliraja oli niin lähellä. Treenit jatkuvat teemalla varmuutta perustekemiseen, Heinonen sanoi.

Niina Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat) oli 31:s rikottuaan 109 kiekkoa (20+21+21+24+23).

Saksan Nadine Messerschmidt johti kisaa ensimmäisen päivän jälkeen ja oli lopulta peruskilpailun ykkönen (122). Hän piti asemansa loppuun asti, sillä hän voitti finaalissa Thaimaan Sutiya Jiewchaloemmitin 52-49. Tämä oli Messerschmidtin ensimmäinen maailmancupin voitto.

Lauantaina ammuttiin myös naisten trapin ensimmäinen päivä (75/125 kiekkoa). Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) on kahdeksantena tuloksellaan 69 (25+22+22). Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) jatkaa kilpailua 10. sijalta rikottuaan 67 kiekkoa (22+22+23). Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki tuloksen 66 (22+23+21) ja on 15. sijalla.

San Marinon Alessandra Perilli johtaa kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen tuloksellaan 72. Kolme naista on tuloksessa 71. Viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali ovat sunnuntain ohjelmassa.

Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) kirjasi mqs-ampujana tuloksen 65 (22+23+20).

Maailmancup jatkuu sunnuntaina, jolloin ammutaan naisten trapin toinen kisapäivä finaaleineen ja skeetin parikilpailu. Suomen parikisan joukkueet ovat Lari Pesonen – Marjut Heinonen ja Eetu Kallioinen – Niina Aaltonen.

Nikosian maailmancup päättyy ensi viikon torstaina eli 12. maaliskuuta.

ISSF:n maailmancup (skeet, trap)
4.-13.3. Nikosia, Kypros

Tuloksia ja tilanteita la 7.3.

Naisten skeet 125 kiekkoa + finaali 60 kiekkoa: 1) Nadine Messerschmidt Saksa 52 (122), 2) Sutiya Jiewchaloemmit Thaimaa 49 (118/uusinta 1+2), 3) Danka Bartekova Slovakia 42 (118/ 6), 4) Aleksandra Jarmolinska Puola 30 (118/5), 5) Anastasia Moltshanova Kazakstan 20 (120), 6) Natalia Szamrej Puola 13 (120), 7) Lucia Anastasssiou Ranska 118/1+1, … 13) Marjut Heinonen 116, … 31) Niina Aaltonen 109. 45 osanottajaa.

Naisten trap, 1. kilpailupäivä 75/125 kiekkoa: 1) Alessandra Perilli San Marino 72, 2) Fatima Galvez Espanja 71, 3) Suzan Gaber Egypti 71, 4) Sandra Bernal Puola 71, … 8) Marika Salmi 69, … 10) Mopsi Veromaa 67, … 15) Satu Mäkelä-Nummela 66. 37 osanottajaa. Mqs: Noora Antikainen 65.