Tokion olympialaisten uusi ajankohta on päätetty
30.3.2020 klo 17:11
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tokion olympialaiset järjestetään ensi vuonna heinä-elokuussa eli 23.7.-8.8.

Tokion olympialaiset ja paralympialaiset päätettiin viime viikolla siirtää maailmalla levinneen koronavirusepidemian takia. Olympialaiset piti järjestää heinä-elokuussa ja paralympialaiset syyskuussa, mutta ne siirrettiin ensi vuoteen.

Tokion olympialaisten järjestelytoimikunta ja Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ovat nyt päättäneet Tokion olympialaisten uuden ajankohdan. Olympialaiset järjestetään ensi vuonna 23.7.-8.8. Ajankohta on siis lähes päivälleen sama kuin alunperinkin.

Ampumaurheilun päivämäärät ovat 24.7.-3.8.2021.

Paralympialaiset järjestetään 24.8.-5.9.2021.

Kuten viime perjantaina jo kerrottiin, tähän mennessä saavutetut olympiapaikat/tulosrajat säilyvät. Näin päättivät KOK ja kansalliset olympiakomiteat torstaina pitämässään puhelinkokouksessa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) verkkosivuilla todetaan, ettei ole kovin todennäköistä, että tänä vuonna enää järjestettäisiin kilpailuja, joissa jaettaisiin olympiamaapaikkoja.

ISSF aikoo ehdottaa KOK:lle, että kaksitoista paikkaa jaettaisiin 31.5.2020 maailmanrankingin perusteella (yksi per henkilökohtainen laji).

Euroopassa jaettavana vielä olevat kuusitoista paikkaa jaettaisiin vuoden 2021 kilpailuissa. Aikataulu  selviää sen jälkeen, kun KOK on hyväksynyt uudet määräajat.

Lue ISSF:n uutinen täältä.