Kansainvälinen arvokilpailukalenteri lähes tyhjä
7.4.2020 klo 12:59
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheilun tämän vuoden kansainvälinen arvokilpailukalenteri on nyt lähes tyhjä, kun viimeisetkin maailmancupit peruttiin koronaviruspandemian takia maanantaina.

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) kertoi maanantaina verkkosivuillaan, että vuoden viimeisetkin maailmancupit on peruttu maailmaa riepottelevan koronaviruspandemian takia.

KIvääri-, pistooli- ja haulikkolajien maailmancup piti järjestää maaliskuussa Intian Delhissä, mutta se päätettiin siirtää toukokuulle niin, että kivääri- ja pistoolilajeissa olisi kilpailtu 5.-13. toukokuuta ja haulikkolajeissa 20.-29. toukokuuta. Tämäkään aikataulu ei nyt toteutunut, vaan Delhin maailmancupit jouduttiin perumaan.

Samoin kävi Azerbaidzhanin Bakuun 22.6.-3.7. suunnitellulle maailmancupille. Bakussa piti kilpailla kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa.

Viime viikolla kerrottiin Saksan Münchenin maailmancupin peruuntumisesta.

Tämän vuoden ainoaksi maailmancup-kilpailuksi jäi Kyproksen Nikosiassa maaliskuussa järjestetty haulikkolajien maailmancup.

Haulikkolajien EM-kilpailujen (skeet, trap) piti olla 5.-19. toukokuuta Ranskan Châteauroux´ssa. Kisajärjestäjät päättivät viime viikolla siirtää kilpailut koronaviruspandemian takia, mutta torstaina 9. huhtikuuta, tuli tieto, jonka mukaan ne on peruttu.

Suomen Ampumaurheiluliitto nimesi kuitenkin EM-joukkueen aiemmin päätetyn valintamenettelyn mukaisesti ja sillä edellytyksellä, että kisat järjestetään tänä vuonna. Jos kisat järjestetään vasta ensi vuonna, asiaa tarkastellaan uudelleen.

Kiväärin ja pistoolin olympiakarsintakilpailu piti olla Tshekin Pilsenissä 18.-25. toukokuuta, mutta sekin on peruttu. Myös nuorten MM-kilpailut on peruttu. Ne piti järjestää Saksan Suhlissa 10.-19. heinäkuuta. Jo aiemmin on vedetty ruksit Tokion olympialaisten esikisojen yli. Niiden piti alkaa ensi viikolla. Nuorten Euroopan liigakin (EYL) on peruttu kokonaan.

Liikkuvan maalin lajeissa piti kilpailla MM-mitaleista Ranskan Châteauroux´ssa 9.-19. kesäkuuta. Kisoille yritettiin löytää uusi ajankohta syyskuulta, mutta kun sekään ei onnistunut, kilpailut siirrettiin vuoteen 2021.

PM-kilpailut piti alun perin järjestää Kouvolassa ja Orimattilassa 4.-7. kesäkuuta, mutta Ampumaurheiluliiton hallitus on päättänyt siirtää kilpailut vuoteen 2021. Ajankohta on toistaiseksi avoin.

Ihan kaikkia ampumaurheilun arvokisoja ei ole – ainakaan vielä – peruttu, ja niitä myös siirretty syksyyn, kuten sportingin EM-kilpailut. Ne piti järjestää Italian Bottossa 7.-10. toukokuuta, mutta kisojen uudet päivämäärät ovat 24.-27. syyskuuta.

Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) kalenterista löytyvät ainakin vielä nuorten EM-kilpailut, jotka pitäisi järjestää Kroatian Osijekissa 25.6.-2.7. ESC kertoi tiistaina odottavansa virallista vahvistusta siitä, mitä kisoille tapahtuu.

// Juttua päivitetty 9.4. klo 17.15 liikkuvan maalin MM-kisojen uudella ajankohdalla. //
// Juttua päivitetty 10.4. klo 8.45 haulikkolajien EM-kilpailujen peruuntumisella. //