Vesa Törnroos on poissa
16.4.2020 klo 14:32
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Vesa Törnroos kilpailemasa viime juhannuksena Minskin Euroopan-kisoissa. (Kuva: Lassi Palo)

Suomea olympialaisissakin edustanut trap-ampuja Vesa Törnroos on kuollut. Hän nukkui pois keskiviikkona 15. huhtikuuta.

Vesa Törnroos sairasti syöpää, joka diagnosoitiin syyskuussa 2018. Hän oli syntynyt 2.9.1982 Pertunmaalla, missä hän myös asui perheineen.

Törnroosin omaiset kirjoittivat hänen virallisilla Facebook-urheiijasivuillaan, että ”aina iloinen ja toiveikas elämänasenne kantoivat pitkälle, mutta lopulta tauti vei voiton vahvimmastakin”.

”Vesa on poissa, mutta elää muistoissamme valoisan persoonansa ja urheilusuoritustensa kautta. Haluamme kiittää Vesan tukijoita, kilpakumppaneita ja kaikkia häntä urheilu-uransa aikana auttaneita, ilman teitä hän ei olisi voinut toteuttaa tähänkään asti kesken jäänyttä unelmaansa!”

Törnroos edusti Lahden Ampumaseuraa, ja hänen valmentajanaan toimi Satu Pusila. Törnroos edusti Suomea Rio de Janeiron olympialaisten (2016) trapissa, missä hän sijoittui 11:nneksi. Hän ampui maapaikan Suomelle edellisenä vuonna Larnakan maailmancupissa, kun hän sijoittui neljänneksi.

Törnroosin paras maailmancupin sijoitus henkilökohtaisessa kilpailussa tuli vuonna 2018, kun hän oli kolmas Meksikon Guadalajarassa. Samassa kilpailussa hän voitti trapin parikilpailun Satu Mäkelä-Nummelan kanssa. Suomalaiskaksikko teki parikisan maailmanennätyksen peruskilpailussa ja finaalissa.

Törnroos edusti Suomea myös EM- ja MM-kilpailuissa. Hän kilpaili vielä viime kesäkuussa Valko-Venäjän Minskissä järjestetyissä Euroopan-kisoissa.

Törnroosia jäivät kaipaamaan vaimo ja heinäkuussa 3 vuotta täyttävä tytär. Törnroos toivoi, että hänen muistamisensa ohjattaisiin hänen tyttärensä harrastustoiminnan tukemiseen avatulle tilille (FI89 5741 3620 7136 17).

Lisää kuvia Vesa Törnroosista Ampumaurheiluliiton Facebookissa.