Kovatasoinen skeet-kilpailu Lopella: Kallioinen sivusi finaali-SE:tä, Vallioniemi ja Takanen tekivät ennätyksensä
14.6.2020 klo 19:33
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

 

Timi Vallioniemi (vas.), Tommi Takanen, Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen Lopella aurinkoisissa olosuhteissa. (Kuva: Per-Ole Lindell)

Lopella ammuttiin viikonloppuna kovatasoinen skeet-kilpailu. Timi Vallioniemi ja Tommi Takanen tekivät Sako-Franchi GP:n miesten peruskilpailussa ennätyksensä 124 ja Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen rikkoivat 123 kiekkoa. Finaalissa voiton vei SE:tä sivuavalla tuloksellaan Eetu Kallioinen.

Eetu Kallioinen voitti miesten skeetin. (Kuva: Lassi Palo)

Ala-Hämeen Ampujat (A-HA) järjesti viikonloppuna Lopen ampumaurheilukeskuksessa Sako-Franchi GP:n, johon osallistuivat melkein kaikki skeetin maajoukkueampujat. Koronarajoitteet hidastivat jonkin verran kisojen läpivientiä normaaleihin kilpailuihin verrattuna. Tuomaritoimintaa oli tarkennettu ja ampujien eräkokoa pienennetty.

Lopella nähtiin erinomaisissa olosuhteissa kovatasoinen skeet-kilpailu. Timi Vallioniemi (A-HA) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) tekivät miesten peruskilpailussa ennätyksensä 124. Eetu Kallioinen (A-HA) ja Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) rikkoivat 123 kiekkoa ja jäivät ennätyksistään kiekon päähän. Pesonen ampui viime vuonna Suomelle olympiamaapaikan Tokion olympialaisiin.

Kallioinen vei lopulta finaalissa voiton tuloksellaan 59, joka sivuaa Suomen ennätystä. Sen ovat aiemmin ampuneet Kallioinen ja nyt kolmanneksi sijoittunut Aleksi Ahokas (A-HA). Takanen oli lopulta toinen ja Vallioniemi neljäs.

Kallioinen harmitteli sitä, että kilpailu jäi ”pikkuisen vajaaksi” ja peruskilpailun parhaalle jaossa ollut haulikko jäi saamatta.

– Se oli melkein hyvä viikonloppu, ja nälkää jäi. Finaalissa olisi pitänyt rikkoa kaikki 60 kiekkoa. Tämä oli yksi kovatasoisimmista kotimaassa käydyistä skeet-kilpailuista. Se näytti minulle, että oikealla tiellä ollaan.

Takanen oli tyytyväinen kilpailuunsa, jossa hänen peruskilpailunsa ennätys koheni yhdellä kiekolla ja jonka finaalissa hän sivusi ennätystään.

– Hyvä kisa, hyvä momentum pääkopassa läpi kisan! Teknisesti erinomaista ampumista, yksi hermolipsahdus peruskisan nelosen tupliin. Tämän kauden kova panostus (virkavapaa töistä) alkaa näkyä kisoissakin, joihin olen enemmän kuin tyytyväinen, hän sanoi.

Vallioniemi oli tyytyväinen peruskisansa tulokseen, vaikka viimeisen kierroksen yksi virhe jäi harmittamaan.

– Sää ja kisajärjestelyt olivat erinomaiset koko viikonlopun ajan. Finaaliin jäi vielä parannettavaa, hän summasi.

Heidi Hämäläinen voitti naisten skeetin. (Kuva: Lassi Palo)

Naisten skeetin voitti Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille), jonka peruskilpailun tulos oli 115 ja finaalin voittotulos 52. Hän tuli äidiksi noin puolitoista kuukautta sitten ja ehti harjoitella ennen kilpailua kuusi kertaa.

Oskari Lehtimäki (Kurikan Ampujat) voitti M20-sarjan ja teki peruskisassa uuden ennätyksensä 119. Entinen ennätys koheni kolmella kiekolla.

Sako-Franchi GP, skeet
13.-14.6. Loppi

Tuloksia

Miesten skeet 125 kiekkoa + finaali 60 kiekkoa: 1) Eetu Kallioinen A-HA 59 (123), 2) Tommi Takanen LAS 57 (124), 3) Aleksi Ahokas 45 (118), 4) Timi Vallioniemi A-HA 35 (124), 5) Lari Pesonen IEM 26 (123), 6) Tomi Aspholm L-HA 18 (118).

Naisten skeet 125 kiekkoa + finaali 60 kiekkoa: 1) Heidi Hämäläinen SSG 52 (115), 2) Marja Mäkelä A-HA 36 (97), 3) Kaisa Kurki A-HA 29 (108), 4) Satu Sarmala HyMA 23 (97), 5) Niina Aaltonen RSA 16 (113).

M20-sarjan skeet 125 kiekkoa + finaali 60 kiekkoa: 1) Oskari Lehtimäki KurA 53 (119), 2) Juha-Pekka Vähätalo HoSA 45 (116), 3) Ukko-Pekka Mäkinen TorSA 36 (103), 4) Eemi Tanskanen IEM 31 (111), 5) Eino Peltomäki A-HA 23 (102), 6) Tommi Kaipia K-SHA DNS (102).

Kaikki tulokset löydät täältä.