Ikäkausisarjojen 300m SM-kivääri: Tapio Kajan vai Matti Viljakainen?
8.8.2020 klo 21:04
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ikäkausisarjojen 300m kiväärin SM-kilpailut alkoivat lauantaina Hälvälässä.

Teksti: Matti Erkkilä

Ensimmäisen päivän pulmaksi tuli se, että kuka tulee olemaan 60-vuotiaiden ”kunkku”. Kisa ratkaistaan sunnuntaina. Silloin kisailevat lauantaina keksimästäni tittelistä KAMS:n Tapio Kajan ja SäSA:n Matti Viljakainen.

3×20 laukauksen SM:n voitti Kajan tuloksella 559 pistettä. Viljakainen oli kokonaisen pisteen ”epätarkempi”. Toisessa lajissa, 40 laukausta makuulta, Viljakainen oli tarkempi tuloksella 392 pistettä. Kajan ylti samaan tulokseen, mutta hävisi napakymppien määrällä selvästi osumin 11-14! Sunnuntaina selviää kuka on ”kunkku”, jos selviää.

RS:n Kauko Kaartinen on kivunnut 80-vuotiaiden sarjaan. Hänen voittotuloksensa oli 3×20 laukauksella 539 ja 40 laukauksella makuulta 379 (SE). Hänen Suomen mestaruuksiensa lukumäärä on valtava. Ehkä siihen saamme vastauksen sunnuntaina, kun SM-kilpailut päättyvät.

Kaikki tulokset oheisessa liitteessä: tulokset+sm300