Satu Mäkelä-Nummelalle nyt Y50-sarjan Suomen mestaruus
9.8.2020 klo 19:01

Satu Mäkelä-Nummela kuvattuna kesäkuussa Orimattilassa. (Kuva: Lassi Palo)

Satu Mäkelä-Nummela on voittanut trapin Y50-sarjan Suomen mestaruuden sunnuntaina Mäntsälässä.

Mäntsälässä järjestettiin viikonloppuna trapin ikäkausisarjojen SM-kilpailut. Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) voitti Y50-sarjan mestaruuden.

– Alaikäisenä, hän naurahti ja viittasi 50-vuotissyntymäpäiväänsä, joka on lokakuun 26. päivänä.

Mäkelä-Nummela kävi kovan kamppailun voitosta Lahden Ampumaseuran Ari Simolan kanssa. Mäkelä-Nummela oli lopulta uusinnassa parempi 4-3. Mäkelä-Nummelan peruskisan tulos oli 109 ja finaalin 17. Simola rikkoi peruskisassa 104 ja finaalissa 22 kiekkoa.

– Mestaruus tuli tiukan taistelun jälkeen. Kisa lähti eilen hyvin käyntiin (25+24), mutta sitten hakkasin samaan kohtaan ja tuli ketkuja sarjoja joukkoon (20+20+20), Tokion olympialaisiin jo nimetty Mäkelä-Nummela sanoi.

Samaan perheeseen meni myös Y60-sarjan SM-kulta. Matti Nummela teki peruskisassa tuloksen 111 ja voitti mestaruuden finaalin jälkeen kolmen kiekon erolla PHC:n Jari Rämöön (127-124).

Kisat menivät koko perheeltä mainiosti, sillä tytär Sara Nummela oli N20-sarjan peruskisan paras (103) ja poika Patrik Nummela M20-sarjan peruskisan ykkönen (106). Sara sijoittui lopulta finaalissa kolmanneksi ja Patrik juniorisarjan finaalissa kuudenneksi.

Mäkelä-Nummela kilpailee vielä trapin SM-kisoissa elokuun lopussa, haulikkolajien Superfinaalissa ja SM-parikilpailuissa.