SM-pistooli: Ritva Karri tuplamestariksi, Teemu Lahti ja Joonas Kallio päivän muut Suomen mestarit
15.8.2020 klo 20:45

Ritva Karri urheilupistoolin voittajana vierellään Elina Silver (vas.) ja Susanna Saksa. (Kuva: Teemu Lahti)

Ritva Karri voitti kaksi kultaa, kun 25m ja 50m pistoolilajien SM-kilpailut jatkuivat lauantaina Mikkelissä. Päivän muut Suomen mestarit olivat Teemu Lahti ja Joonas Kallio.

Mikkelin Ampujat (MA) järjestää viikonloppuna 25m ja 50m pistoolilajien SM-kilpailut. Avauspäivänä perjantaina ammuttiin miesten ja naisten 50m pistooli sekä 25m isopistooli. Lauantain ohjelmassa olivat 25m vakiopistooli ja 25m urheilupistooli.

Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura) sijoittui eilen 50m pistoolissa hopealle. Tänään hänellä oli kultainen päivä, sillä hän voitti sekä vakiopistoolin että urheilupistoolin Suomen mestaruudet. Karrin vakiopistoolin voittotulos oli 546. Olga Wolkoff (Etelä-Saimaan Ampujat) sai hopeaa 542 pisteellään.

Karri oli 25m urheilupistoolin peruskilpailun ykkönen, kun hän tähtäsi 570 pistettä. Helsinkiläisen Poliisien Ampumaseuran Paula Viitasaaren tulos oli 560. Karri piti ykkösasemansa myös finaalissa. Komeana saldona siis kaksi SM-kultaa!

– Päivä oli rankka mutta ikimuistoinen! Radalle mentiin monta kertaa eikä taukoja juurikaan ollut, ja vasta nyt nautin päivän ensimmäistä ateriaa, puhelimitse tavoitettu Karri naurahti hieman ennen kello iltakahdeksaa.

– Tuplamestaruus maistuu hyvältä. Valitettavasti kummassakin lajissa tulos jäi vähän alakanttiin. Sekin oli kivaa, että saimme vakiossa joukkuepronssia Lauri Lausteen ja Harri Hiipakan kanssa. Se oli mukava ytllätys, Karri sanoi.

– Vuosi on ollut koronaepidemian takia poikkeuksellinen. Olen kiertänyt pikkukisoja Susanna Saksan kanssa. Nyt olikin kiva kilpailla SM-kisoissa ja tavata taas tuttuja.

Miesten vakiopistoolin mitalistit: Petri Eteläniemi (vas.), Teemu Lahti ja Joonas Kallio.

Teemu Lahti (Suomussalmen Urheiluampujat) voitti miesten vakiopistoolin. Hänen voittotuloksena oli 565. Petri Eteläniemi (Pohjois-Hämeen Ampujat) oli toinen 564 pisteellään. Lahden seuratoveri Joonas Kallio otti jo kisojen kolmannen mitalinsa, kun hän sijoittui kolmanneksi (559). Hän voitti eilen 50m pistoolin SM-kultaa ja sai isopistoolissa hopeaa.

Lahden mukaan hänen kilpailunsa lähti ”vähän takkuisesti” käyntiin. Hän ampui ensimmäiseen sarjaan 44 pistettä.

– Sain kasattua ajatukseni. Ammunta tuntui sitten hyvältä, mutta muutamat sarjat jäivät vähän kehnoiksi eikä tulos noussut kunnolliselle tasolle. Mutta kilpailu oli hyvin tiukkaa ja seurakaverini Joonas piti jännityksessä aivan viimeiseen sarjaan asti, kuka kisan lopuksi voittaa, Lahti summasi kilpailun.

Kallio jatkoi kovia suorituksiaan 25m urheilupistoolissa, jonka hän voitti tuloksella 585. Eli neljä lajia ja neljä mitalia, joista kaksi kultaisia.

– Vakiossa ei meinannut hermo kestää 10 sekunnin sarjoilla, ja loppu vähän lässähti. Se oli ensimmäinen vakiomitali SM-tasolla. Urheilupistoolissa petyin tarkkuusosion tulokseen, mutta sain punnerrettua oikein hyvän pikaosion. Kokonaistulos sai vähän viikonlopun urakasta väsähtäneenkin urheilijan hymyn huulille, Kallio kommentoi toista kisapäiväänsä.

Jouko Flemming (Turun Seudun Ampujat) oli toinen tuloksellaan 575, ja Teemu Lahti sai pronssia 574 pisteellään.

Mikkelissä ammutaan sunnuntaina kisojen viimeinen laji, joka on 25m olympiapistooli.

25m ja 50m pistoolilajien SM-kilpailut
14.-16.8. Mikkeli

Tuloksia la 15.8.

Miesten 25m vakiopistooli: 1) Teemu Lahti SUA 565, 2) Petri Eteläniemi P-HA 564, 3) Joonas Kallio SUA 559 (15x), 4) Marko Talvitie LehA 559 (8x). 42 osanottajaa.

Naisten 25m vakiopistooli: 1) Ritva Karri KokMAS 546, 2) Olga Wolkoff ESA 542, 3) Katja Liimatainen LehA 535. 11 osanottajaa.

Joonas Kallio voitti 25m urheilupistoolin, Jouko Flemming sai hopeaa ja Teemu Lahti pronssia.

Miesten 25m urheilupistooli: 1) Joonas Kallio SUA 585, 2) Jouko Flemming TSA 575, 3) Teemu Lahti SUA 574. 40 osanottajaa.

Naisten 25m urheilupistooli: 1) Ritva Karri KokMAS 25 (570), 2) Elina Silver TSA 21 (555), 3) Susanna Saksa HSA 17 (545), 4) Paula Viitasaari PAS 14 (560), 5) Olga Wolkoff ESA 11 (548), 6) Katja Liimatainen LehA 8 (555), 7) Riitta Mäkelä PAS 6 (532), 8) Satu Luoto ESA 3 (525). 20 osanottajaa.

Joukkuekilpailut

Miesten 25m vakiopistooli: 1) Suomussalmen Urheiluampujat 1682, 2) Pohjois-Hämeen Ampujat 1626, 3) Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura 1614.

Naisten 25m vakiopistooli: 1) Etelä-Saimaan Ampujat 1505.

Sarja Y, 25m urheilupistooli: 1) Suomussalmen Urheiluampujat 1731, 2) Poliisien Ampumaseura 1670, 3) Asikkalan Ampumaseura 1652. 7 joukkuetta.

Naisten 25m urheilupistooli: 1) Etelä-Saimaan Ampujat 1563, 2) Mikkelin Ampujat 1488.