Marko Talvitie SM-olympiapistoolin voittoon
16.8.2020 klo 21:18

Olympiapistoolin SM-mitalistit: Teijo Kimpimäki (vas.), Marko Talvitie ja Teemu Lahti.

Marko Talvitie voitti miesten olympiapistoolin, kun 25m ja 50m pistoolilajien SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Mikkelissä.

Mikkelin Ampujat (MA) järjesti viikonloppuna 25m ja 50m pistoolilajien SM-kilpailut. Päätöspäivänä eli sunnuntaina ammuttiin 25m olympiapistooli.

Marko Talvitie (Lehtimäen Ampujat) oli miesten peruskilpailun ykkönen 567 pisteellään. Teemu Lahti (Suomussalmen Urheiluampujat) tähtäsi peruskisan toiseksi parhaan tuloksen, 556 pistettä.

Talvitie voitti finaalin kahden pisteen erolla Teijo Kimpimäkeen (Jalasjärven Ampujat). Talvitien voittopisteet olivat 21. Kimpimäki oli peruskisassa kolmanneksi paras (554). SM-pronssi meni Lahdelle, joka sai näin SM-kisojen neljännen henkilökohtaisen mitalinsa.

Talvitie voitti perjantaina isopistoolin, ja Lahti oli eilen vakiopistoolin ykkönen. Kahtena edellisenä päivänä neljä mitalia voittanut Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) sijoittui olympiapistoolissa seitsemänneksi (538). Hän voitti kisoissa kaksi kultaa sekä hopea- ja pronssimitalin.

Olga Wolkoff (Etelä-Saimaan Ampujat) voitti naisten olympiapistoolin. Hänen tuloksensa oli 522.

25m ja 50m pistoolilajien SM-kilpailut
14.-16.8. Mikkeli

Tuloksia su 16.8.

Miesten 25m olympiapistooli 60 ls + finaali: 1) Marko Talvitie LehA 21 (567), 2) Teijo Kimpimäki JjA 19 (554), 3) Teemu Lahti SUA 12 (556), 4) Olli Paren KuusA 8 (540), 5) Ari Meinander SySi 7 (545), 6) Jorma Jäntti SUA DNS (552). 10 osanottajaa.

Naisten 25m olympiapistooli: 1) Olga Wolkoff ESA 522, 2) Susanna Saksa HSA 473, 3) Johanna Gustafsson K-UAS 430, 4) Elisa Lähdesmäki HVA 392.