Ari Simola ja Sara Nummela trapin Suomen mestareiksi
30.8.2020 klo 17:59

Tyytyväiset Suomen mestarit: Ari Simola ja Sara Nummela. (Kuvat: Lassi Palo)

Ari Simola voitti miesten trapin Suomen mestaruuden sunnuntaina Orimattilassa. Sara Nummela oli naisten kilpailun ykkönen.

Ari Simola otti onnitteluja vastaan mestaruuden ratkettua.

Orimattilassa järjestettiin viikonloppuna miesten ja naisten trapin SM-kilpailut. Sunnuntaina ammuttiin viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit, joihin pääsi peruskilpailujen kuusi parasta.

Ari Simola (Lahden Ampumaseura) johti miesten kilpailua avauspäivän jälkeen tuloksellaan 73. Mika Bister (Kymppi 64) oli toisena (72) ja Simo Ruusunen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) kolmantena (72).

Sunnuntaina Simola piti pintansa sateisen päivän loppuun asti ja oli sekä peruskilpailun että finaalin ykkönen. Hän kohensi peruskisan ennätystään ”rutkasti” hyviin lukemiin 122 (24+25+24+24+25). Mäntsälässä asuva Simola, 52, voitti nyt toisen trapin Suomen mestaruutensa. Ensimmäinen tuli vuonna 2006.

– Ammunta on nyt kulkenut. Voi kuitenkin sanoa, että tänään saatiin yllätysmestarit, Simola viittasi naisten SM-kultaa voittaneeseen Sara Nummelaan, joka edustaa myös Lahden Ampumaseuraa.

– Finaalin ensimmäiset 25 kiekkoa olivat huonoja, mutta sain sitten puristettua voiton. Finaalin tulos ei ole mikään ihmeellinen (40/50). Onneksi finaalissa oli kokemattomampia ampujia mukana, Simola naurahti ja sanoi, ettei hänellä ole ampumaurheilussa enää mitään ”sen suurempia tavoitteita”.

– Tämä on minulle ihan harrastus, tyytyväinen Suomen mestari hymyili. Pari viikkoa sitten hän sai Y50-sarjan SM-hopeaa hävittyään Satu Mäkelä-Nummelalle.

Finaaliuusintaan pääsi tuloksella 114. SM-hopeaa sai Pohjois-Hämeen Ampujia edustava Joonas Pyhälä, joka hävisi Simolalle kolme kiekkoa. Pronssi meni Kymppi 64:n Mika Bisterille.

Naisten kilpailun kärjessä oli ensimmäisen päivän jälkeen Marika Salmi (OSU), jonka tulos oli 71. Satu Mäkelä-Nummela (OSU) ja Noora Antikainen (OSU) rikkoivat ensimmäisenä päivänä 68 kiekkoa.

Salmi piti asemansa peruskilpailun loppuun asti, kun hän rikkoi 117 kiekkoa (23+25+23+24+22). Mäkelä-Nummela oli peruskisan toiseksi paras tuloksellaan 112. Finaaliraja oli 104, jonka ampui Sara Nummela.

Nummela oli lopulta finaalin ykkönen tuloksellaan 41/50.

Tyttärelle SM-kultaa ja äidille SM-hopeaa: Sara Nummela ja Satu Mäkelä-Nummela.

– Nyt on tosi hyvä fiilis! Peruskisa ei mennyt kovin hyvin, mutta mestaruus tuntuu hyvältä, Nummela, 18, hymyili.

Nummela kamppaili mestaruudesta äitiään Satu Mäkelä-Nummelaa vastaan. Tytär sai siis SM-kultaa ja äiti SM-hopeaa. Eroa oli lopulta kolme kiekkoa.

– Onneksi äiti oli enää lopulta vastassa. Finaalin alku sujui hyvin, mutta lopussa alkoi tulla ”pummeja”. Aika iso yllätys SM-kulta oli, Nummela totesi.

Satu Mäkelä-Nummela kertoi sanoneensa tyttärelleen, että ”nyt mennään loppuun asti”.

– Sara sai alussa hyvän kaulan. Ekaan 25 kiekkoon taisi tulla vain kaksi ”pummia”. Pitihän sitä kaveria auttaa – etenkin kun kyseessä oli noinkin hyvä kaveri. Kultamitali tuli samaan kotiosoitteeseen, Mäkelä-Nummela nauroi.

Trapin parikilpailun SM-kilpailut järjestetään Orimattilassa syyskuun 19. päivänä.

Trapin SM-kilpailut (miehet ja naiset)
29.-30.8. Orimattila

Tuloksia su 30.8.

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali (50 kiekkoa): 1) Ari Simola LAS 40 (122), 2) Joonas Pyhälä P-HA 37 (116), 3) Mika Bister K-64 28 (119), 4) Jukka Takala SSG 23 (114/uusinta 1), 5) Simo Ruusunen OSU 19 (117), 6) Vili Kopra OSU 14 (115), 7) Tomi Hämäläinen LAS 114/0, 8) Ari Jokinen LAS 114/0 . 60 osanottajaa.

Naisten trap 125 kiekkoa + finaali (50 kiekkoa): 1) Sara Nummela LAS 41 (104), 2) Satu Mäkelä-Nummela OSU 38 (112), 3) Noora Antikainen OSU 31 (109), 4) Marika Salmi OSU 27 (117), 5) Satu Pusila LAS 21 (107), 6) Mopsi Veromaa SSG 14 (109). 14 osanottajaa.