Superfinaali: Eetu Kallioinen sivusi taas skeetin finaali-SE:tä
6.9.2020 klo 18:33

Tommi Takanen onnittelee Eetu Kallioista skeetin Superfinaalin ratkettua. (Kuvat: Lassi Palo)

Eetu Kallioinen sivusi jo neljännen kerran skeetin finaalin Suomen ennätystä, kun hän voitti Superfinaalin sunnuntaina Hollolassa. ”Tämä oli hyvä kauden päätös”, hän sanoi.

Teemu Ruutana voitti miesten trapin.

Haulikkolajien Superfinaali järjestettiin vaihtelevissa olosuhteissa viikonloppuna Hollolan Hälvälässä. Avauspäivänä lauantaina ammuttiin skeetissä ja trapissa 75/125 kiekkoa, ja sunnuntain ohjelmassa olivat viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit.

Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) voitti miesten skeetin, kun hän rikkoi finaalissa 59/60 kiekkoa. Hän sivusi Suomen ennätystä jo kolmannen kerran tällä kaudella ja kaikkiaan neljännen kerran. Kallioisen valmentaja Timo Laitinen sanoikin, että ”perus-59”, kun hän onnitteli valmennettavaansa.

– Ei nyt ihan perus-59 voi sanoa, mutta hyvä kauden päätöskisa. 60 kiekkoa menee rikki sitten oikeassa paikassa, Kallioinen sanoi.

– Kausi oli kilpailujen osalta nyt tässä, peruskilpailussa 122 kiekkoa rikkonut Kallioinen sanoi.

Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) teki saman peruskisan tuloksen kuin Kallioinen. Finaalissa hän sijoittui toiseksi tuloksellaan 55.

Skeetin M20-sarjassa Kurikan Ampujien Oskari Lehtimäki teki peruskilpailussa tuloksen 118. Hän voitti myös juniorifinaalin.

Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat) oli miesten trapin ykkönen voitettuaan finaalin tuloksellaan 45/50. Toiseksi sijoitui Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), jonka tulos oli 39. Peruskilpailun parhaan tuloksen 120 teki Kymppi 64:n Mika Bister, joka oli finaalissa lopulta kolmas. Ruutanan peruskisan tulos oli 115 ja Kopran 116.

Satu Mäkelä-Nummela oli naIsten trapin ykkönen.

Satu Mäkelä-Nummela (OSU) kirjasi nimiinsä naisten trapin voiton, kun hän oli finaalissa seuratoveriaan Noora Antikaista parempi pistein 40-37. Mäkelä-Nummela teki peruskisan parhaan tuloksen 116. Mäkelä-Nummelan tytär Sara Nummela (Lahden Ampumaseura) teki trapin N20-sarjassa saman tuloksen kuin äitinsä.

Viikko sitten Sara Nummela voitti naisten trapin SM-kultaa ja Satu Mäkelä-Nummela sai hopeaa. Tänään Nummela voitti N20-sarjan finaalissa LAS:n Silja Niemisen 34-32.

Trapin juniorifinaalissa saatiin yllätysvoittaja, kun OSU:n Samuel Ruusunen voitti 39 pisteellään. Toiseksi sijoittui Kaarlo Hoppu (Pohjois-Hämeen Ampujat), joka ampui Ruususen tavoin Y17-sarjassa.

– Voitto oli yllätys, mutta kyllä se hyvältä maistuu, vasta 12-vuotias Ruusunen hymyili.

– Voi sanoa, että trap on tällä hetkellä kivointa, myös pistooli- ja kiväärilajeja ampunut poika kertoi.

Samuel Ruusunen, 12, voitti trapin juniorifinaalin.

Ruusunen rikkoi peruskilpailussa 100 kiekkoa. Hänen ennätyksensä on kolme kiekkoa parempi. Ennätyksen lisäksi kausi on ollut muutenkin hyvä: Ruusunen on voittanut kaksi SM-kultaa ja tehnyt kaksi SE:tä. Hän on harrastanut ampumaurheilua alle kouluikäisestä lähtien.

Skeetin Y50-sarjan voitti Arto Röppänen (Pielaveden Ampuma- ja Metsästysseura), kun hän teki tuloksen 142. Hän rikkoi peruskilpailussa 121 ja finaalissa 21 kiekkoa.

Superfinaali (skeet ja trap)
5.-6.9. Hollola

Tuloksia su 6.9.

Miesten skeet 125 kiekkoa + finaali 60 kiekkoa: 1) Eetu Kallioinen A-HA 59/sivuaa SE:tä (122), 2) Tommi Takanen LAS 55 (122), 3) Rauno Velleste Viro 45 (117), 4) Timi Vallioniemi A-HA 35 (117), 5) Eemeli Kurki A-HA 25 (118), 6) Timo Laitinen SSG 16 (119). 19 osanottajaa.

Naisten skeet 125 kiekkoa + finaali 60 kiekkoa: 1) Kaisa Kurki A-HA 39 (109), 2) Heidi Hämäläinen SSG 38 (108), 3) Marja Mäkelä A-HA 30 (95).

Oskari Lehtimäki.

Skeetin juniorifinaali: 1) Oskari Lehtimäki KurA 53 (118), 2) Peeter Jurisson Viro 51 (111), 3) Eino Peltomäki A-HA 39 (105), 4) Ukko-Pekka Mäkinen TorSA 30 (113), 5) Tommi Kaipia K-Sha 19 (109), 6) Matias Myyryläinen PSPA 13 (103).

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali 50 kiekkoa: 1) Teemu Ruutana LäSA 45 (115), 2) Vili Kopra OSU 39 (116), 3) Mika Bister K-64 32 (120), 4) Joonas Pyhälä P-HA 26 (117), 5) Jukka Laakso OSU 22 (117), 6) Jesse Kinnunen SSG 17  (114). 25 osanottajaa.

Naisten trap 125 kiekkoa + finaali 50 kiekkoa: 1) Satu Mäkelä-Nummela OSU 40 (116), 2) Noora Antikainen OSU 37 (105), 3) Mopsi Veromaa SSG 30 (109), 4) Satu Pylkkänen OSU 26 (102), 5) Aili Popp Viro 22 (99), 6) Marika Salmi 16 (111). 8 osanottajaa.

Trapin juniorifinaali: 1) Samuel Ruusunen OSU 39 (100), 2) Kaarlo Hoppu P-HA 38 (106), 3) Patrik Nummela OSU 25 (108), 4) Juho Mäkelä OSU 21 (113), 5) Mikko Vehnämaa OSU 15 (81).