Karanteenitoimenpiteitä 3,5 prosenttiin koronakyselyyn vastanneista seuroista
30.10.2020 klo 09:27
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiakomitea on saanut korona-altistuskyselyynsä vastaukset 3400 seurasta, joista 3,5 prosenttiin oli kohdennettu karanteenitoimenpiteitä seuratoiminnassa tapahtuneen koronavirusaltistuksen vuoksi.

Olympiakomitea ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (Kihu) teettivät yhteistyössä lajiliittojen kanssa viime viikon lopussa ja tämän viikon alussa nopealla aikataululla koronakyselyn. Sen tarkoituksena oli selvittää koronaviruksen leviämistä urheilun seura- ja kilpailutoiminnassa.

OK ja Kihu saivat vastauksia 3400 seurasta, joista 3,5 prosenttiin oli kohdennettu karanteenitoimenpiteitä seuratoiminnassa tapahtuneen koronavirusaltistuksen vuoksi. Kyselyn mukaan jatkotartuntoja todettiin yhdeksässä prosentissa seuroista, joita karanteeniin oli asetettu.

Olympiakomitea ja Kihu hyödyntävät tätä tietoa keskusteluissa sairaanhoitopiirien ja alueiden tartuntatautiviranomaisten kanssa.

OK ja Kihu toimittavat tarkemman yhteenvedon kyselyn tuloksista ensi viikolla. Kyselyn linkki pysyy edelleen auki, ja seurojen toivotaan vastaavan siihen karanteeneihin johtavissa tilanteissa. Linkki kyselyyn: https://webropol.com/s/kyselyseuroille

Lisäksi KIHU:lla on käynnissä tutkimus, jossa selvitetään COVID-19 – taudinkuvaa urheilijalla. Lisätietoa tutkimuksesta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä: https://kihu.fi/koronavirusinfektio-urheilijalla/