Emmi Hyrkäs tarkin Loviisassa
1.11.2020 klo 17:02

Emmi Hyrkäs voitti helposti kelpo tuloksella naisten ilmakiväärin sunnuntaina Loviisassa.

Emmi Hyrkäs laukoi ilmakiväärillään sunnuntaina helpon voiton Loviisassa.

Teksti ja kuvat: Matti Erkkilä

Emmi Hyrkkään lopputulos, 621,8 pistettä, ei maailman huipulle tähtäävää 24-vuotiasta tyydyttänyt. Hivenen tuloksesta saattoi nipistää taulujen ”sinertävä väri”, minkä hän sanoi rasittavan silmiä. Muuten kisapaikka oli Simpeleen Hahlon tähden mieleen.

– Ammunta sujui ajoittain hyvin, mutta sitten tuli hetkiä, jotka eivät ole toivotunlaisia, opiskelija/urheilija tuumi. Kilvan neljäs sarja oli 106,0 pistettä. Ainakin silloin oli ”jyvä kohdallaan”!

Hyrkkään tavoite on korkealla, eikä hän pelkää sanoa sitä ääneen. Olympiakisojen mitalin tulisi koristaa hänen palkintokaappiaan. Seuraavista olympiakisoista Tokiossa ei tiedetä mitään varmaa, mutta vuoden 2024 kisat järjestettäneen (Pariisi). Hyrkäs on tuolloin 28-vuotias eli juuri sopivan ikäinen ja henkisesti ja taidollisesti vielä vahvempi kuin tänään.

Olympiakisoihin yltäminen edellyttää maapaikan hankkimista kyseiseen lajiin. Se saattaa naisten ilmakiväärissä olla jopa vaikeampaa kuin olympiamitalin voittaminen!

Ilma-asekausi on vasta alkamassa. Osa kilpailuista koronariesan vuoksi perutaan. Merkittävimmät kisat Hyrkkään iloksi toteutunevat. Niihin lukeutuvat muun muassa kilpailut Kankaanpäässä, SM-kilpailut Turussa ja Espoon kisat sekä yksi kummajainen – Swedish Cup. Viime mainittu on kerännyt paljon osanottajia Etelä-Ruotsin Sävsjöhön esimerkiksi Suomesta. Tällä kertaa tapahtuma  toteutetaan samanaikaisesti eri maissa, suomalaiset tähtäävät Turussa.

N18 -sarjan kolme tarkinta: Essi Heiskanen PiekSA (kesk.), Tuulevi Suomus VihA (vas.) ja Mira Terkola SaSA.

Pieksämäen Seudun Ampujien Essi Heiskanen liipaisi N18-vuotiaiden sarjan voittoon mainioin pistein 618,3. Hän on ampunut muutaman pisteen tarkemminkin, mutta sanoi tuloksen kauden ensimmäisessä kilpailussaan kelpaavan.

N60-vuotiaissa taituroi Myllykosken Ampujien Eila Väisänen 392,8. Kestomenestyjä Mäntsälän Urheilijain Niina Seppälä tehtaili R3Y-sarjassa 629,9 pistettä. Erikoismaininnan ansaitsee myös Raseborg Skyttar -seuran 10-vuotias Ida Avellan. Hän oli tarkin ilmakiväärillä vastapainotuelta pistein 166,0.

Tulokset: Loviisan ilma-asekisa 31.10.-1.11.2020 tulokset ilmakivääri